WVA sinds 1971

Van de Voorzitter April 2018

Van de Voorzitter,

Zo, de eerste drie maanden van het nieuwe jaar zijn weer voorbij. Wat hebben we het druk gehad. Allereerst hebben we van alle soorten weer meegemaakt, van heuse storm, waarbij sommige boten schade opliepen, tot vrieskou en soms hele mooie dagen.

Daarnaast hebben we het als vereniging druk gehad:

  • We hebben ons laten voorlichten over hoe we met elkaar op het water om zouden kunnen gaan. Via “Varen doe je samen “ hebben we allemaal weer eens na kunnen denken hoe we ons gedragen op het water. Via onze website zijn daar nog steeds wat extra gegevens van op te zoeken.
  • Op de tweede avond waren het Douwe en Sija IJkema welke ons meenamen op de tocht met twee af afgetopte zeilboten naar Parijs. Voorwaar een tocht welke ons uitdaagt om ook eens te gaan doen!
  • Dan hadden we nog wat verenigingszaken af te wikkelen via de A.L.V. op een paar vragen na kon ik na 35 minuten de vergadering dankzeggen voor het vertrouwen in het gevoerde, financiële, beleid. Bijzonder blij is het bestuur met het toetreden tot het bestuur van twee nieuwe leden, te weten Pieter Clerxs en Maikel Rekelhof. In de mei vergadering van het bestuur zullen we de bestuurstaken onder de loep nemen en eventueel herverdelen. Tot die tijd neemt Ben Larkens waar als ligplaatscommissaris en doe ik het technische werk erbij, gelukkig ondersteund door actieve leden.
  • Als laatste activiteit hadden we het zomerklaarmaken van de haven. De dag ervoor werden er al twee kranen vervangen in de waterput. Deze kranen begonnen wat moeilijk te doen en beter op tijd vervangen dan naderhand extra werk. Op de vrijdag zelf had zich weer een groot aantal leden verzameld op de Lis. Vele handen maakten licht werk en als dan ook het weer nog meewerkt dan zijn we vlot klaar. Voortreffelijk verzorgd door de dames met de koffie en de luch, stak iedereen de handen uit de mouwen en waren we om even na 14.00 uur gereed. Het verfwerk aan de Lis zal langzaam maar zeker opgepakt worden. Goed weer en een goede temperatuur is daarbij noodzakelijk.

Veel van hetgeen ik hierboven beschrijf heeft U min of meer uitgebreid kunnen lezen op de website.

Ik vind dat we enorm blij mogen zijn met de twee bestuursleden die onze website beheren. Achter de schermen is het best veel werk om alles op rolletjes te laten lopen. Niet allen de redactie stukjes maar ook de formulieren, het systeem van boeken voor de diverse zaken binnen de vereniging, het loopt allemaal via deze twee.

Ook Anneke bedankt voor het organiseren van de avonden en het vinden van een andere locatie.

Wel denk ik dat leden ook best wel eens zelf wat aan kunnen leveren aan berichten of verhalen. Als ik zo van de winter tijdens het zaterdag koffiedrinken luister zijn er best verhalen die op de website kunnen. Ben je niet zo goed in Nederlands, ik weet zeker dat een en ander omgebouwd kan worden zonder dat de essentie van het verhaal verdwijnt. 

Evert J.M. Handgraaf,

Voorzitter, 2 april 2018