Watersportvereniging Alphen a/d Rijn (haven)

23:23

BEZOEKERS INFORMATIE

havenpanorama1600-welkom

nl-40 de-40 uk-40

Locatie van de haven

De haven ligt aan de staande mastroute aan de oostelijke oever van de druk bevaren Heijmanswetering. Tussen de brug van Woubrugge en de 's-Molenaarsbrug. Tegenover de Vrouwgeestmolen.

Geachte bezoeker,

Alles over de jachthaven kunt u vinden op de Jachthaven en passanten pagina's. Maar Alphen aan den Rijn en ook de naaste omgeving van de jachthaven biedt nog veel meer interessante zaken die voor u een reden kunnen zijn om in deze jachthaven aan te meren en te overnachten.

 

Molen 2

 

Directe omgeving van de haven

Het Weteringpark

De haven is gelegen aan de Heimanswetering direct tegenover de prachtig gerestaureerde Vrouwgeestmolen uit 1797 van de Fam. Vrolijk. Dus vanuit de jachthaven heeft u altijd een fraai Hollands uitzicht met windmolen. Bij zonsondergang worden hier vaakt de mooiste foto's van gemaakt.

Hondenuitlaat2

Vlakbij de haveningang is er een hondenuitlaatplaats cq. -speelweide, waar u uw hond kunt laten uitrazen of lekker laten zwemmen. Enkele tientallen meters verder vind u het Weteringpark met een kinderwaterspeelweide, trapveldjes en een voetbalkooi.

Speeltuin small

Openbaar vervoer

Op 400 m afstand vanaf de haven aan de Poortwachter, stopt de stadsbus nr 1, waarmee u in 10 minuten in het centrum van Alphen aan den Rijn (halte Centrum Hoge Zijde)  komt of op het NS station. Terug neemt u dan stadsbus nr 2.
Loopt u door naar de Herenhof, dan kunt u vanaf daar met bus 470 richting Schiphol en Amsterdam. Op dezelfde afstand van de haven ligt Woubrugge en daar kunt u de bus pakken naar centrum Leiden of het Alrijne Ziekenhuis.

Winkels

Winkels enz.  zijn er op 1,4 km afstand in het winkelcentrum de Herenhof , met o.a. winkels als Ah, Jumbo en Lidl enz. enz.. Om het u nog gemakkelijker te maken, zijn er op de haven gratis boodschappenfietsen voor passanten beschikbaar

winkelcentrum

Restaurants

In het winkelcentrum De Herenhof zit een Chinees, een fastfood, een Italiaans,, en een Indiaas restaurant. Dus alles op 1 km afstand van de haven. In Woubrugge is er naast de brug een restaurant aan deze zijde van het water en een Chinees en een fastfood restaurant in het dorp direct aan de overzijde van het water. In Alphen aan den Rijn vindt u verder nog een veelheid aan restaurants.

Alphen aan den Rijn en omgeving

Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn heeft leuke attracties zoals Avifauna en Archeon, dus ook leuk voor de kinderen.

Omgeving

Het hoeft geen betoog, dat er vanuit de haven in de directe omgeving diverse vaartochten kunnen worden gemaakt. U zit hier in het Zuid-Hollands plassengebied. Vaartochten zoals een stadsrondje Leiden, via de Kaag en dan over het Braassemermeer weer terug, zijn zelfs prima te doen voor zeiljachten met staande mast. Heeft u een motorschip of een sloep dan zijn er mogelijkheden te over voor een mooie vaartocht door de prachtige natuur omgeving zoals rond de Westeinderplas en de Nieuwkoopseplassen.

Een dagje naar het Braassemermeer en bij de Hemmen is leuk vooral met kinderen.

Zie film Braassemermeer van bovenaf gezien klik hier

Kortom tijdens een meerdaags bezoek, ook met kinderen, hoeft u zich niet te vervelen.


 

U kunt ons laten weten wat u van onze haven vindt

 Gastenboek

 

Gastenboek

Overzicht van de directe omgeving