Van de Voorzitter Januari 2021

Dag Beste mensen.

Het leven was niet gemeen.
Tot dat dit virus zomaar verscheen.
Echter laat het je ritme niet raken.
Probeer er iets van te maken.
Ik wou dat Corona snel verdween.

Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat in deze saaie tijden. We zitten min of meer opgesloten in onze huizen en kunnen hooguit een rondje wandelen of boo(t)schappen doen in je eentje. Het Kerstpakketje zal nu wel zo`n een beetje geconsumeerd zijn denk ik. Was wel leuk toch?

20210118-001-kerst-2021-ps

Kerstpakketje.

Gelukkig is er licht aan de horizon en zullen we in een paar maanden allemaal gevaccineerd zijn. Varen gaat niet maar dat doen we toch al meestal niet in de winter, daarom dus niet getreurd. In de zomer zal het wel weer mogen?

Goed om te weten.

 • Er wordt gewerkt in de haven. De zijsteigers krijgen al een beetje vorm. De technische ploeg zal een en ander op tijd voor het nieuwe seizoen gaan afronden. Toch weer een mooie prestatie en een aanzienlijke verbetering van onze toch al mooie faciliteiten.
 • In de Lis wordt een elektrische handendroger geplaatst. Geen papieren handdoeken meer, minder gedoe.
 • Uw bestuur heeft met Schuttevaer en de Provincie onderhandeld met een leuk resultaat. In de zwaaikom, net achter de grote dukdalf, mogen we een wachtplaats inrichten voor boten die voor onze brug moeten wachten.
  • Uitsluitend voor het wachten!
  • Niet voor lange liggers. Dit wordt door middel van bordjes duidelijk gemaakt.

Hiermee creëren we de mogelijkheid om in de toekomst de zogenaamde “Dooie uren“ voor de havenmeester in te perken. Het kan dan zijn dat je in de toekomst een nummer moet bellen en na bijvoorbeeld maximaal een half of heel uur wordt doorgelaten.
We komen hierop terug.

Veiligheid.

In december hebben we bezoek gehad van een specialist op het gebied van Arbo-regelementen voor havens. Er is een advies geschreven over een aantal zaken. Als bestuur nemen wij deze adviezen ter harte. Enkele hiervan zijn:

 • Bij slecht weer, sneeuw, storm en in het donker, ga niet alleen de steigers op.
 • Bij werkzaamheden in de haven, draag een (opblaasbaar) zwemvest.
 • De Lis, ga nooit zonder medeweten van anderen naar beneden in de verfruimte of de machinekamer. Zorg dat er altijd iemand in de nabijheid is.
 • Plaats een CO2 detector in de machinekamer in de buurt van de CV-ketel.
 • Daarnaast zijn er adviezen over de statuten, de brandveiligheid, havenmilieu, de legionella bestrijding en de verzekeringspolissen.

Lustrum. 

Er is een commissie samengesteld voor het organiseren van de activiteiten rond om ons vijftigjarig bestaan. We gaan dat echt vieren. 24 November is de officiële dag. Dit is midden in een week dus in het weekend ervoor moet u maar vast een gaatje in de agenda reserveren. De plannen worden binnenkort gepubliceerd.

VNM.

De nieuwe voorzitter van het Verbond Nederlandse Motorbootsport, de heer Herbert Schoenmakers heeft een bezoek gebracht aan onze haven. Wij kregen veel complimenten, zeker over onze website die ziet er goed uit vond hij. Herbert sprak zijn bewondering uit over de uitstraling (Dat in de stromende regen) van onze haven en beloofde actief mee te werken aan de verbetering en handhaving van alle watersport gerelateerde faciliteiten in Nederland.

ALV 2021?

Het bestuur is druk bezig met het verzamelen van de rapportage(s) over 2020. Hoe we dit jaar onze ALV gaan organiseren weten we nog niet, de tijd zal het leren.

Tot slot, let op jezelf, blijf gezond en we zien elkaar snel weer op de haven.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter.
Januari 2021