Van de Voorzitter Oktober 2023

Ik laat het nog een keertje weten.
Maar u bent het vast niet vergeten.
28 oktober is einde vaarjaar.
Dan maken we de haven winterklaar.
En gaan we ook tompoezen eten.

Dag allemaal,

Winterklaar maken

We beginnen om 9.00 uur en zijn voor de middag klaar. Ik hoop velen van jullie op de haven te zien die zaterdag.

Winterliggers

Het verheugt mij te kunnen melden dat we 53 boten in de haven zullen hebben deze winter. Lekker vol dit jaar. De eerste boten van “buiten” zijn inmiddels in de haven verschenen. Het blijft zaak te zorgen voor goede landvasten en geen klapperende zeilen of vallen op de boot te hebben. Het schema staat op de website en ligt in De Lis.

Berging

Zoals jullie weten hebben we een grote berging die we huren van de VVE van het appartementencomplex aan de haven. Hier kunnen we in de zomer auto’s stallen en in de winter een paar kleinere boten. Voor deze winter is er nog één plaats beschikbaar.

In de loop der jaren zijn er aardig wat spullen gestald, die er blijven liggen. Het wordt tijd dat er wordt opgeruimd. Als jullie er spullen hebben liggen, die niet weg mogen, zorg dan voor een goede labeling met naam en adres van de eigenaar. Het is de bedoeling dat we deze winter alle niet gelabelde spullen gaan opruimen.

Havenmeester bijeenkomst

Allereerst willen wij de Daghavenmeesters hartelijk bedanken voor hun enorme inzet in het afgelopen seizoen. Er zijn veel leuke reakties in het gastenboek. Vooral de hulp die wij geven met aanleggen en de vriendelijke ontvangst wordt als zeer positief ervaren. De havenmeesterbijeenkomst doen we meestal in november. Dit keer willen we deze bijeenkomst echter verplaatsen naar begin 2024, voor de start van het nieuwe zomerseizoen.

Tijdens deze bijeenkomst zal het zomerseizoen 2023 geëvalueerd worden, wij kunnen dan de laatste stand van zaken van de handleidingen doornemen en afspraken maken voor het komende zomerseizoen. Daarna zullen we kijken of dit bevalt. We kunnen altijd weer terug naar november natuurlijk.

Als er nog opmerkingen zijn over de havendiensten en/of het Havenmeester Handboek 2023, willen jullie deze dan doorgeven aan Maja Touw (Ligplaatscommissaris), dan kan zij dit alvast aanpassen.

Roos

Inmiddels hebben velen van jullie haar al in de haven zien liggen. Een mooie Crown, helemaal gerefit. Ik vind het een prachtige boot die ook zeer makkelijk en comfortabel te varen is. Oorspronkelijk was dit de Corona lijn, nu heet het de Crown Keijzer C 105 versie. Groot open dak, elektrische WC, -ankerlier en -maststrijkinrichting. Boeg en hekschroef. Wat wil een schipper nog meer?

Winterkoffie

Vanaf zaterdag 4 november staat weer elke zaterdag vanaf 9.30 uur, behalve met Kerst en met Nieuwjaar, de koffie klaar in de Lis!

Vrolijke groeten
Marius Wulffers
Voorzitter
19 oktober 2023

 roos-van-marius-20231019-ps

Roos: de nieuwe boot van de voorzitter.

Bericht geplaatst door AR.