Van de Voorzitter November 2022

Het is zeker geen grappie.
We hebben een nieuw Appie.
Het komt van E-Captain.
En werkt ongelooflijk fijn.
We noemen het Cappie.

Dag dames en heren, hier zijn we weer. Hierbij de stand van onze vereniging per half november 2022.

Cappie.

Dit is een gratis App van E-Captain. Hiermee kun je super snel zien of er nieuws is van onze (en andere bij e-Captain aangesloten verenigingen) vereniging. Het is hiermee veel gemakkelijker om bij te blijven over de gebeurtenissen in onze vereniging. In het eerder verschenen nieuwsbericht staat hoe je Cappie kunt installeren: 

Cappie nieuwsbericht

Close-in boiler in de keuken van de Lis / Elektra kosten.

Ik wist niet dat de warmwater voorziening op De Lis via een elektrische boiler is geregeld. Ca 150 liter water wordt op 70-80 graden gehouden gedurende het gehele jaar. In de zomer is dat logisch, dan wordt er gedoucht, echter in de winter is dat anders. Voorheen was dit om te zorgen dat er voldoende warm water aanwezig was voor het geval er iemand in de winterperiode te water zou raken en onder de douche gezet moest worden. Voortschrijdend inzicht geeft aan dat men zo een onderkoelt persoon in aluminium folie moet wikkelen en 112 moet bellen (als dat nodig lijkt).

Onze secretaris Erwin heeft  een inbouw boiler voor de WVA beschikbaar. Deze wordt ingebouwd in de keuken en daarna wordt de grote boiler buiten het zomerseizoen uitgeschakeld. Dat gaat geld besparen! De elektra kosten lopen enorm op, wij moeten ook op een verantwoorde manier op de kleintjes letten.

Nieuwjaarsreceptie.

15 januari 2023 gaan we het nieuwe jaar indrinken. We hebben helaas geen activiteiten commissaris noch een activiteiten comité maar uw bestuur denkt dat we dit toch maar moeten organiseren. Nadere info volgt natuurlijk. Voor wat het bestuur betreft is dit helaas de enige activiteit die in 2023 wordt georganiseerd, tenzij er leden opstaan en zich aanmelden voor de activiteiten commissie.

Voorstel rondes.

Een tweetal nieuwe leden hebben zich met hun partner voorgesteld in de nieuwsberichten. Het lijkt ons een leuk idee om dat aan alle nieuwe leden te  vragen. Hoeft niet natuurlijk maar is wel leuk voor u en voor de overige leden. Als u uw tekst met foto naar de website stuurt dan plaatst Albert uw bericht in Toplicht Digitaal. etisbew.[antispam].@wvalphen.nl

Winterliggers.

Ze zijn er allemaal weer. We hebben nog wel wat plekken over. Het ziet er gezellig uit. De vallen staan strak en de trossen gezekerd. Laat de winter en de stormen maar komen. Ook het dak van de Lis is voorzien van een versteviging zodat het niet weer wegwaait. Wel oppassen op de steigers, de eenden zijn erg aan de poeperij dit jaar. En ga bij winterse omstandigheden s.v.p. niet alleen de steigers op.

Zaterdag Koffie.

De gang komt er gelukkig een beetje in. Afgelopen zaterdag waren er 12 personen. Het is gezellig dames en heren en iedereen is welkom vanaf half 10 tot een uur of 11.

Havenmeester-bijeenkomst en planning.

Het was een goede opkomst , het  overleg was constructief. De opkomst was groter dan verwacht. Nuttig, leuk en gezellig. De daghavenmeester planning 2023 is inmiddels rond. Albert heeft het samen met bereidwillige en enthousiaste leden weer voor elkaar gekregen.

Inschrijven van de avonddiensten 2023.

Inschrijving avondhavenmeesters start 3 december precies om 00.00 uur. Het gaat om 183 avonden. Wees er snel bij, veel avonden worden op de eerste dag al ingeboekt.

Vacatures in het bestuur.

  1. Wij missen al enkele jaren een activiteitencommissaris in ons bestuur.

  2. Nu gaat Albert na de ALV van 2023 ook stoppen met zijn bestuursfunctie. Wie wil die vacature invullen.
    • E-Captain is belangrijk voor de WVA. De website is ons communicatiemiddel naar de leden en de buitenwereld, op dit moment is dat een geolied gebeuren. Dat kunnen en willen wij toch niet missen!
    • En vergeet niet dat de havendienst (dag en avond) planningen belangrijk zijn voor de vereniging, de bewoners en de passanten.

Dus opnieuw mijn oproep meldt u zich alstublieft bij mij of bij Albert aan voor meer informatie. rettizroov.[antispam].@wvalphen.nl etisbew.[antispam].@wvalphen.nl

Plannen maken.

Ik neem aan dat jullie allemaal al weer voorzichtig beginnen met het maken van plannen voor het volgende seizoen. Ik verheug me daar al weer op.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter.
15 november 2022

LIS4

Het bestuur heeft vacatures!