Van de Voorzitter - mei 2023

Mijn naam is Repelsteeltje
Ik ben een bronzen beeldje
Ik ben dus heel erg zwaar
En voor tenen een gevaar
Ik ben bepaald geen speeltje

Dag allemaal,

Eerst even iets over mezelf
Ja, Lenneke en ik hebben de boot verkocht. Meer dan 20 jaar hebben wij met veel genoegen gevaren in de Lenk. Duidelijk herkenbaar aan de twee vlaggen achterop. Het gaat ons erg aan het hart. Veel tochten mee gemaakt. Vooral België vonden wij altijd erg leuk.
Maar hij was te zwaar. Volgeladen ongeveer 16.000 kg. Afhouden in een sluis werd steeds meer een uitdaging.
De Lenk gaat Blut heten en ligt nu in Nieuwkoop. Onder de Kwakelbrug door, bakboord uit door de gemeene vaart, net voor de bebouwde kom aangemeerd aan een woonboot. Als jullie er langs komen zwaai dan even graag.
Antifouling smeerde ik altijd alleen aan de staande kanten waar het licht op valt. Tijdens de keuring bleek er in drie jaar een paar honderd kilo aan mosselen te zijn gegroeid op de vlakke kanten. Gezond water denk ik dan in onze haven. Gelukkig.

 Ik hoorde dat het verboden gaat worden in de open lucht autfouling op de boot aan te brengen. Weer een puntje van aandacht!

We gaan op zoek naar iets anders. De wensen zijn:


- lengte 10 tot 11 meter.
- breedte maximaal 4,1 meter
- kruiphoogte< 2,5 meter.
- polyester of staal
- maximaal 8000 kg
- dieselmotor
- douche binnen en mogelijk ook buiten
- electrisch toilet en ankerlier
- boeg en mogelijk hekschroef.
- bouwjaar niet later dan 2013
- we hebben geen haast

Tips worden op prijs gesteld.

Reilen en zeilen op de haven
Op de haven was het erg rustig, het weer zat niet mee. Dat is inmiddels veranderd, het zonnetje schijnt en het wordt (heel) mooi weer! Het aantal passanten neemt daarmee ook toe. Ondertussen ligt de haven wel vrijwel vol natuurlijk.


Vervanging van De Lis

In de afgelopen algemene vergadering ( AV) heeft het bestuur toestemming gevraagd en gekregen voor de vervanging van De Lis. Hiervoor hebben we vele jaren gespaard. Toch is onze bankrekening niet voldoende gevuld om de hele investering uit eigen middelen te bekostigen. We hebben een offerte van de Bank Nederlandse Gemeenten ( BNG) voor een lening. Hiervoor vraagt men een rente van 5%. Dat vinden we veel en zonde geld.
Op de bank krijgt u veel minder vergoed. Het bestuur wil onderzoeken of er leden zijn die gezamelijk geld beschikbaar willen stellen tegen een behoorlijke rente vergoeding. Ik denk aan annuïteiten leningen van 25.000 Euro aflosbaar in 10 jaar. Uiteraard wordt dit contractueel vast gelegd. We hebben er waarschijnlijk 6 nodig.
Als u hier meer over wilt weten dan kunnen jullie Leo Kruik of ondergetekende even een seintje geven. We gaan dan in gesprek. Een paar aanmeldingen zijn al onderhands binnen gekomen.

Graag tot snel ziens op de haven. Vrolijke groeten

Marius Wulffers, Voorzitter, 25 mei 2023