Van de Voorzitter Juni 2022

Weet U waar menig vaarder over mort?
De vakantie is altijd veel te kort.
De meesten van ons willen ver weg varen.
Naar voor ons onbekende baren.
Dat is het enige wat aan onze sport schort.

Hallo Allemaal,

Sommigen zijn al onderweg, anderen wachten nog even op het mooie weer. Feit blijft dat verre wateren trekken. Nieuwe vaargronden verkennen en onbekende avonturen beleven ligt een beetje in onze aard. België heeft mijn voorkeur. Bourgondisch, aardige mensen, maar het water zou schoner kunnen. Je moet er wel een aantal weken voor uittrekken.

Passanten reclame.

De firma Van Schip, het sloopbedrijf aan de Heimanswetering, heeft ons toegestaan een spandoek op te hangen met reclame voor onze haven. Passanten welkom staat erop. Komende uit het centrum van Alphen zien we dit spandoek aan stuurbord, 150 meter voor de haven. Hopelijk trekt dit meer bezoekers voor de WVA.

Ophangen aan de betonnen muur was nog wel even een dingetje. Geen stroom en erg hoog. De firma Rozestraten uit de Hooftstraat stelde wat gereedschap ter beschikking en Hans van der Horst beklom met verve de ladder. De foto`s spreken boekdelen. Dank Hans.

Tot nu toe valt het aantal passanten een beetje tegen. Laten we wat meer onderlinge reclame maken. Naast de Reuring is het een belangrijke inkomsten bron voor de WVA.

Passantenplan.

Het Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM) is bezig met een plan voor het onderling uitwisselen van passanten. (Zie ook het nieuwsbericht over de VNM nieuwsbrief) Er zijn meer dan 100 verenigingen lid van deze organisatie, waaronder onze WVA vereniging. Globaal voldoen wij al aan de voorstellen. Dus volgend jaar komt dit waarschijnlijk voor elkaar.

Motorboot.

In het blad Motorboot staat in het juni 2022 nummer een artikel over De Heimanswetering en De Does. Onze haven wordt daarin, op bladzijde 59 ook genoemd. Leuk!

Ons Clubschip.

De Lis commissie zit niet stil. Een architect is bezig de plannen uit te werken tot een werkbaar pakket. Hiermee kunnen binnenkort een aantal arkenbouwers worden gevraagd een offerte te maken. Met dit werkpakket, de offertes en de resultaten van het financieringstraject zullen we op 5 oktober uw oordeel vragen op de ingelaste ALV. Uiteraard zal alle relevante informatie over het voorstel, de planning, de kosten en onze zelfwerkzaamheid van tevoren met jullie worden gedeeld.

Weteringpad.

Het Wetering pad toont de laatste tijd wat gebreken. Op verschillende plekken verzakt de grond. De schoeiing is eigendom van de gemeente. Er is door de Gemeente toegezegd dat er snel een oplossing zal worden gevonden. Wees ondertussen een beetje voorzichtig daar.

Lustrumfeest.

Het lijkt ver weg maar voor je het weet is het oktober. Het wordt een knalfeest op 1 oktober. Inschrijven is mogelijk maar vol=vol dus doe het maar even allemaal. Zie het nieuwsbericht en het artikel in Toplicht digitaal. Via de volgende link  kunt u zich gelijk inschrijven:  Lustrum feest deel 2: 1 oktober 2022

Support voor de havenmeesters.

Vooral bij slecht weer hebben de havenmeesters het soms lastig. Dan duurt een dag lang. De meesten stellen het op prijs als iemand de moeite neemt om even een praatje te maken of koffie te komen drinken. Mogelijk kunnen jullie daar een beetje ruimte voor maken?

En soms op mooie zonnige dagen hebben de havenmeesters het heel erg druk met het bedienen van de brug en het ontvangen van passanten. Als u dan samen met andere WVA'ers koffie of thee komt drinken kunt u, na overleg, de havenmeester vast ontlasten door zelf koffie of thee te zetten.

Blijft mij jullie een hele fijne vakantie te wensen en veel vaarplezier.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter
8 juni 2022

passanten-spandoek-1

20220514-009

passantenspandoek-3