Van de Voorzitter juli 2023

De zomer schreidt voort.
Over het weer wordt veel gemord.
De hele discussie over extremen.
Moeten we maar voor lief nemen.
Het zou kunnen dat het zo hoort.

Dag dames en heren,

Als klein kind ging ik met mijn ouders met de boot op vakantie. Naar Nieuwkoop, als we ver weg gingen werd het Vinkeveen. Altijd leuk en altijd discussie over het weer. Later woonde ik in Zwammerdam en ook toen gingen we met de zeilboot naar Nieuwkoop. Als ik in de mast klom kon ik mijn eigen huis zien. Veel muggen, dat wel. Ik herinner me enorme buien en extreme hitte. Ook wel eens zeer zware storm midden in de zomer of een hele vakantie met alleen maar regen. Het weer  zal altijd wel een dingetje blijven. Ondertussen hebben we gewoon een fijne zomer voor het varen met de boot.

De Haven
De haven ligt er een beetje leeg bij. Velen van jullie zijn onderweg en passanten vertrekken weer vroeg en komen laat.

Alle ligplaatsen zijn bezet. De wachtlijsten staan op de website. Komende winter willen we proberen meer winterliggers aan te trekken. Al die lege plaatsen is toch jammer. Dus maak allemaal een beetje reclame. Als men lid wordt kan de boot voor relatief weinig geld de hele winter op een veilige plek vlakbij huis worden gestald. 

Groot onderhoud aan de steigers

Zoals jullie weten moeten de palen onder de steigers onderhanden worden genomen. Dat willen we in oktober gaan doen. Dit is best een hele operatie. De technische commissie zal o.a  de dekplaten verwijderen en weer terug zetten. Boten moeten worden verplaatst en weer teruggelegd etc. Wij raden jullie aan om de boot pas winterklaar na info van de Technische Haven commissaris (Daan Touw) want er zal geschoven moeten worden!

Wij zoeken hiervoor een projectmanager. Iemand die de rol van coördinator wil vervullen. Graag iemand met wat ervaring hiermee natuurlijk. Eventueel kan hiervoor een redelijke vergoeding beschikbaar gesteld worden. Interesse?  Praat dan even met Daan Touw.

Secretaris

We zoeken voor het bestuur een nieuwe secretaris. Erwin Bouman heeft op de laatste AV aangegeven nog een jaar te willen blijven. Dat betekent dat er een ruime inwerk periode is en hij zijn taken ordelijk kan gaan overdragen. We zoeken iemand die administratief is onderlegd en een beetje verstand heeft van de watersport. Graag even reageren naar ondergetekende.

Webmaster

Voor het onderhoud en de invulling van de website en E-Captain hebben we ook nog iemand  (extra) nodig. ICT vaardig en een beetje handig met multi media zou fijn zijn. Ook hiervoor graag even reageren naar ondergetende.

De nieuwe Lis

De vervanging van De Lis zal na de zomervakantie in een stroomversnelling komen. De arcitect heeft de laatste inzichten verwerkt en de definitieve offerte aanvraag is de deur uit. Het wordt een mooi clubhuis met goede voorzieningen helemaal passend bij de haven. Daarmee kunnen we weer vele jaren vooruit.

Hoe we haar gaan noemen weten we nog niet. Mogelijk maken we daar een prijsvraag van.

Ik wens jullie veel vaarplezier, doe voorzichtig en maak reclame voor onze haven.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter WVA
4 juli 2023