Van de Voorzitter Augustus 2022

Onze haven is erg gastvrij.
Maar met dat groene Koekkoeks ei.
Een Duitse zeilende passant.
Die leek voorgoed bij ons te zijn aangeland.
Waren we  helemaal niet blij.

Dag dames en heren van het (hopelijk) goede leven. Deze zomer stelt ons niet teleur en velen van ons zijn er al vaak en ver op uitgetrokken. Het seizoen duurt nog wel een aantal weken en de vooruitzichten blijven goed. Profiteren dus en varen!

Vreemde vogel.

Half juni landde er een Duitse zeilboot in onze haven. Hij betaalde de ligplaats voor een maand,  leverde de sleutels in en liet een telefoon nummer achter. Na een maand kwam er niemand opdagen. De boot is in een niet al te beste staat. Bellen leverde geen reactie op en het adres was niet duidelijk.

Toen Ben van vakantie terugkeerde in de haven hebben we hem gevraagd zich in dit onderwerp te verdiepen. Al snel vond hij een advertentie op een Duitse website waarin de boot, wegens omstandigheden, te koop stond. Ligplaats: Alphen aan den Rijn. Ben slaagde erin contact te krijgen en kreeg de belofte dat de boot in het volgende weekend zou worden opgehaald. Dit kwam gelukkig uit en na een keurige betaling van de achterstallige liggelden is de Tuuli vertrokken.

Het komt voor dat passanten een boot achter laten in een haven en vervolgens nooit meer iets van zich laten horen. Het verschrotten van een boot kost veel meer dan een maandje liggeld. De haven zit dan met de gebakken peren want wat moet/kun je ermee. De boot is geen eigendom van de haven en juridisch is dit een nachtmerrie.

Gelukkig was dit loos alarm. Laten we vooral voorzichtig blijven en geen boten in slechte staat voor langere tijd accepteren als passant.

Haven perikelen.

  • Er is een nieuwe damwand geslagen bij de jollen steiger. De waterleiding naar De Lis stond niet op de tekening. En ja hoor raak dus. Geen water meer in De Lis.
    Een noodverbinding onder de steiger met de watervoorziening voor de rest van de haven bracht de (tijdelijke) oplossing. Goed gedaan technische mannen! Het verslag kunt u in een eerder nieuwsbericht op de website lezen.
  • Een magneetklep in de dames douche bleef open staan. De douche was niet meer te stoppen! Ook hier kwamen de mannen in actie en was het euvel snel verholpen.

Het Clubschip.

Er is veel werk verzet door de commissie” LIS”. Offertes voor het eventuele nieuwe clubschip zijn aangevraagd. Van diverse kanten is ons verteld dat men de gestelde offertedatum niet gaat halen. Mogelijk moeten we daarom de geplande ALV voor oktober iets naar achteren verzetten. Wordt vervolgd.

Statuten.

De nieuwe statuten krijgen vorm. De juriste van het VNM, heeft deze voor ons bewerkt. Momenteel evalueren wij deze en wij zullen ze binnenkort met u delen.

Lustrum Feest.

Het uitgestelde lustrum feest krijgt gestalte. De aanmeldingen stromen binnen. Maar u kunt zich nog steeds inschrijven.

Op 1 oktober wordt u opgehaald bij de haven en daar ook weer terug gebracht. Geen brood meenemen dus.

Passanten.

In het begin van het seizoen liepen de aantallen passanten ver achter ten opzichte van vorige jaren.  Inmiddels, half augustus, lopen we weer aardig in en komt het omzet getal van 2021 weer in zicht.

Er zijn passanten die zo tevreden zijn, dat zij na hun verblijf een taart bij de havenmeesters laten bezorgen. Kijk maar een in ons Gastenboek op de website.

20220809-002-ps

20220809-001-ps

Winterligplaatsen

Afgelopen winter waren er nog voldoende vrije winterligplaatsen in de haven beschikbaar. Binnenkort kunt u zich weer inschrijven voor een winterligplaats. Heeft u vrienden of kennissen die ook een veilige winterligplaats in het water zoeken attendeer ze dan s.v.p. op onze haven. De kosten van de ligplaats in combinatie met het WVA lidmaatschap zijn uitermate redelijk.

Afsluitend:

Geniet nog van de boot en blijf voorzichtig.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter.
16 augustus 2022

20220618-004-ps 2