Paul en Annette Uijenkruijer stellen zich voor.

Sinds zomer 2021 hebben we ons aangemeld voor de wachtlijst van WVA.

Dit nadat we zomer 2020 niet met onze caravan naar Frankrijk konden i.v.m. de Covid situatie toen, immers de toiletgebouwen in Frankrijk en ook in Nederland waren gesloten. Mijn vrouw is toen gaan zoeken en kwam op het lumineuze idee om een kajuitboot in Friesland te huren met alle voorzieningen aan boord.

Ondanks dat mijn vrouw Annette (65 jaar en moeder van onze 3 kinderen en grootmoeder van onze 4 kleinkinderen) eigenlijk niet zo dol was op bootje varen. Haar ouders hadden een Eurokruiser zeilboot en daar moest ze vaak mee. Het IJsselmeer met stevige wind is haar toen erg slecht bekomen.

Zelf had ik in mijn jonge jaren (ben nu 67 en samen met mijn vrouw vorig jaar met pensioen gegaan) meer plezier met zeilen. Een Valk huren in Friesland met een vriendje, dat was genieten.

Dat varen in Friesland met die gehuurde Doerak 780 is ons 2 jaar geleden zo goed bevallen, dat we op zoek zijn gegaan naar een boot voor onszelf en zo zijn we sinds begin vorig jaar bootje vaarders geworden en zijn we de trotse eigenaar geworden van een fijne Bege Cabrio.

Onze ligplaats is nu Aalsmeer en wij varen in de zomermaanden veel korte meerdaagse stukjes en hebben we vorig jaar september een maand midden Nederland gevaren over de mooie rivieren Vecht, Merwedekanaal, Linge, Hollandse IJssel en over de Vecht weer terug. Dit jaar september hebben we ook weer genoten van de Neder-Rijn, Gelderse IJssel (er stond net genoeg water gelukkig), de Weerribben, de kleine Turfroute, Zuid Friesland en terug over de randmeren.

Door meerdere overnachtingen in havens die door een vereniging gerund worden zijn we enthousiast geworden om ons aan te melden bij zo’n vereniging. We wonen in Mijdrecht en WVA leek ons een leuk gesitueerde haven. We zijn ook verenigingsmensen en zien er naar uit om samen met andere leden leuke contacten te onderhouden en door mee te helpen met de havenmeester taken en andere zaken zoals het winterklaar maken van de haven, dat we zo met elkaar nog meer plezier beleven aan onze gemeenschappelijke geliefde bezigheid.

Zodra we een ligplaats toegewezen krijgen willen we graag ons steentje bijdragen.

paul-en-annette-uijenkruier-wva

Paul en Annette met de gehuurde Doerak

Paul en Annette,
31 oktober 2022