WVA logo 70

WVA nieuws


Zomer 2018: Maakt u al plannen? Hierbij alvast wat Inspiratie!

Geplaatst op 15-12-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Wat is er voor watersporters in deze wintertijd mooier dan vaarplannen voor het nieuwe vaarseizoen te maken? Tevens is het een goed moment om interessante informatie en bijbehorende filmpjes te bekijken.

Weet u dat er onder andere op de websites van de ANWB, Varen doe je Samen en Watersport-TV volop vrij beschikbare informatie voor de watersporter te lezen is?

Hieronder vindt u een aantal knoppen om relevante, interessante en leuke Watersport informatie te kunnen bekijken:

ANWB Water

ANWB Water Website Vaarroutes per Provincie en in het Buitenland

Overzicht van Jachthavens Onderhoud van Boten

Varen doe je Samen

Via de Website van "Varen doe je Samen" is zeer veel interessante en belangrijke informatie beschikbaar over het samenspel tussen beroepsvaart en pleziervaart. U vindt hier informatie en nieuwsberichten over het varen in heel Nederland.

Varen doe je Samen 

Watersport-TV

De website van Watersport-TV is een zeer informatieve en breed georineteerde website voor Watersporters. Hier treft u veel informatie voor de diverse doelgroepen aan. Er staan ook mooie filmpjes die door medewatersporters zijn gemaakt. 

Watersport-TV  Vaartochten filmpjes

Evert vertelt:

Evert legt uit hoe de termen Stuurboord en Bakboord zijn ontstaan. En het allemanseindje niet te vergeten. Heeft u al eens gekeken naar de Youtube filmpjes waarin Evert Stel mooie verhalen en leuke ankedotes vertelt, over: 

1 Bakboord Stuurboord; 2 Voor Pampus liggen; 3 Varen doe je voor je plezier; 4 De Zwemster.

Evert 

YouTube

Op Youtube zijn er heel veel filmpjes over varen te vinden onder andere de volgende:

Vaartocht door Nederland Zomer 2016 

In deze 11 afleveringen wordt Alphen aan den Rijn  (6) ook aangedaan. Verder meert het motorjacht in aflevering 8 af achter de Poolster, het schip van een van onze leden. Er zijn ook al 2017 afleveringen van dezelfde schipper.

YouTube VaarTV

Op de mooie website van Varen met Canicula kunt u vele mooie Sloepen en Motorboot tochten door Nederland zien. Tevens staan er leuke vehalen (blogs) over het wel en wee op het water.

Varen met de Canicula Prachtige Vaarroutes voor Sloep en Motorboot

 

Bronvermelding: ANWB Website; Varen doe je Samen; Watersport-TV; YouTube; Varen met de Canicula.