WVA logo 70

WVA nieuws


WatersportTV Westeinderplassen

Geplaatst op 15-12-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: WatersportTV

Kent u WatersportTV? Via een digitale maandelijkse nieuwsbrief verstuurt men regelmatig watersport informatie naar de abonnees. Via deze nieuwsbrieven kunt u vaak ook interessante filmpjes bekijken. Als u geïnteresseerd bent in de Watersport, dan kunt u zich abonneren op de mailinglijst van WatersportTV.

Voor WVA leden en bootbezitters is de huidige video van de Westeinderplassen waarschijnlijk heel interessant, dit is het eerste deel van de aankomende vijfdelige serie.

Hieronder is de letterlijke tekst van WatersportTV overgenomen:

"AALSMEER- In deze donkere winterdagen kunnen we wel wat positieve watersport energie gebruiken. Een goed moment dus om naar de eerste aflevering van Holland Vaart te gaan kijken. De 5-delige serie vol watersportbeleving gaat vrijdagochtend om 07.00 uur online op Watersport-TV zodat je al tijdens het ontbijt kunt genieten van de Westeinderplassen waar het tijdens de opnames heerlijk zomerweer was. 

Een korte impressie. Het is een zwoele zomeravond als Rob Ligtenberg met een waterslang druk bezig is met het schoonmaken van zijn tjalk met de naam ’Nooit Volmaakt.’ Een schip dat ooit gekocht en verbouwd is door zijn vader en door Rob wordt gekoesterd.

De volgende dag varen we eerst naar Jachthaven Stenhuis, waar Arnaud Brouwer ons meeneemt in de geschiedenis van de jaarlijkse Aalsmeerse praamrace. Vervolgens gaan we langs bij Kempers Watersport dat al 50 jaar bestaat. Bart Kempers runt het familiebedrijf en blijkt een bijzondere passe voor e-foilen te hebben. Maar zich ook in te zetten voor de verdere ontwikkeling van de Westeinderplassen.

Wereldreis

Op de jachthaven van Kempers watersport komen we Stefan Stil tegen die druk bezig is met de voorbereidingen voor een zeilreis om de wereld. Varen, slapen en genieten. Dit is de slogan van Recreatiepark Aalsmeer. Onze volgende bestemming. We worden ontvangen door eigenaar Erik Verbeek en spreken met enkele ligplaatshouders over hun geliefde plekjes op de Westeinderplas.

Over bijzondere plekjes gesproken. Dit is zeker Fort Kudelstaart, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Als het aan projectontwikkelaar Martijn de Liefde ligt dan wordt het Fort omgetoverd tot een luxueus nautisch watersportcentrum waar de zeilsport centraal staat.

Voordat we afscheid nemen van de Westeinderplassen gaan we nog even langs bij Jachthaven Piet Huis voor een bijzondere ontmoeting met de 80-jarige Jan Rinkel, de trotse eigenaar van een Marco motorboot."

Bronvermelding: "WatersportTV".  

Hieronder staat de link naar de Website van WaterportTV, hier kunt u de video "Holland vaart in zomersfeer op de Westeinderplassen bekijken:

Holland Vaart op de Westeinderplassen

Website: WatersportTV

img-7826-ps2