WVA logo 70

WVA nieuws


Waterleiding onder water gebracht

Geplaatst op 15-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Herinnert u het zich nog? Op de heetste dag van het jaar sloeg de aannemer bij de beschoeïng aan het Weteringpad met één forse klap de waterleiding naar de Lis doormidden. Zie het nieuwsbericht Code Oranje: Tropische hitte en geen Water.

Zoals onze voorzitter al in zijn oktober bericht schreef heeft de aannemer een nieuwe opening in de beschoeïng voor de waterslang gemaakt maar, helaas boven de waterlijn. Dat kan natuurlijk niet, bij de eerste nachtvorst zou de waterleiding bevriezen. 

20221013-001-wva-ps

Onze havencommissaris Daan Touw en Hans van der Louw hebben de oplossing verzorgd. Een luchtboormachine voor onderwater met een 35 mm dikke boor is opgehaald bij de firma De Rijk in Leimuiden, de benodigde grote compressor nam Hans zelf van huis mee in zijn aanhanger. 

20221013-003-wva-ps

Het nodige graafwerk kwam er aan te pas. De dompelpomp kon het grondwater onvoldoende wegpompen. Er moest dus onder water worden geboord. De regen kwam tegelijkertijd met bakken uit de lucht.

20221013-004-wva-ps

 

20221013-005-wva-ps

De mannen zijn ruim drie uur aan het buffelen geweest,  terwijl het water van boven en van onderen kwam. Met zoals Daan zegt het ongelofelijke doorzettingsvermogen van Hans is het beide mannen gelukt om de waterleiding op vorstvrij niveau door de damwand te voeren.

Het volgende traject is: Het onder water opnieuw aansluiten van de waterleiding naar de Lis. En dat is inmiddels (22-10-2022) ook voor elkaar.

HULDE AAN ONZE VRIJWILLIGERS