WVA logo 70

WVA nieuws


Verzekeringen en bezoek van B&W

Geplaatst op 01-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marius

Recentelijk hebben we alle verzekeringen van onze vereniging onder de loep genomen. Mogelijk weten jullie dat een aantal verzekeraars niet langer objecten zoals die van ons willen verzekeren.

"Er was een mannetje die was niet wijs.
Hij bouwde zijn huisje op het ijs.
Even later.
Werd dit water.
En betaalde hij de hoofdprijs."

Om de in de limerick geschetste situatie te voorkomen heeft onze secretaris, Erwin Bouman, zich de laatste tijd ingespannen om alle benodigde zaken te verzekeren bij een nieuwe partij. Het lijkt erop dat dit gelukt is en onze LIS, de haven, onze aansprakelijkheid en eventuele ongevallen weer goed verzekerd zijn.

Bezoek van B&W.

Op 1 oktober 2019 bracht het college van B&W van Alphen aan den Rijn een routine bezoek aan de Schepenbuurt en aan enkele aanpalende wijken. Wij zijn erin geslaagd een aantal aandachtspunten van onze haven te bespreken met de Burgemeester. Wethouder Kees van Velzen van verkeer en infrastructuur liet zich uitgebreid informeren over het openen en sluiten van de brug. Onze daghavenmeester Ton van Es heeft het hem in praktijk laten zien. Mogelijk levert dit een kans op enkele verbeteringen. Dit wordt vervolgd.

Wethouder Gerard van As was vervolgens een half uurtje te gast in De Lis. Hij vertelde, dat hij was betrokken bij de realisatie van de WVA-haven. Leuk verhaal. De wethouder heeft vroeger ook gevaren en voelde zich duidelijk op zijn gemak in ons clubschip.

Een beetje “informele bekendheid” met onze haven levert vast meer betrokkenheid van onze bestuurders op.

Vrolijke groeten
Marius Wulffers.
Voorzitter

 

gerard-van-asch-2011001-ps