WVA logo 70

WVA nieuws


Varend Erfgoed vaart door KAAG EN BRAASSEM

Geplaatst op 19-05-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: Rondom Kaag en Braassem

Zaterdag 17 juni is het feest in Kaag en Braassem. Niet alleen wordt de jaarlijkse Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge gehouden, maar ook is er om 15:00 uur een varende Vlootschouw te bewonderen vanaf de kades langs de Woudwetering in Woubrugge. Het Varend Erfgoed is van Veere in Zeeland in een zogenoemde aanbrengtocht op weg naar Sail Den Helder 2017. Op deze zaterdag tussen 15:00 uur en 16:00 uur varen 17 historische schepen door Woubrugge richting de Veerstraat in Oude Wetering en krijgen ze daar rond 17:00 uur ook een feestelijk ontvangst en worden ze welkom geheten door burgemeester Marina van der Velde-Menting.

U bent van harte welkom langs de kade, maar ook om met uw boot, sloep of ander vaartuig aan te sluiten bij de Vlootschouw en al het mooie varend erfgoed te begeleiden naar Oude Wetering.

Eigenaren van oude sleepboten mogen ook langs de kades in Woubrugge komen liggen. Aanmelden via www.waterrecreatiedag.nl/sleepboten.

De schepen vertrekken op 14 juni uit het Zeeuwse Veere om op 21 juni aan te komen in Den Helder en mee te doen aan het vijfdaagse evenement, Sail Den Helder 2017. Elke dag zullen zij in een andere gemeente aankomen en voegen er zich weer meer historische schepen aan de vloot.

Zaterdag 17 juni bent u welkom langs de kade in Woubrugge of Oude Wetering of misschien kunt u wel vanuit uw eigen boot meevaren in de vloot?

U kunt de gehele zaterdagavond nog van de boten genieten. Zondag 18 juni verlaten de schepen de gemeente weer om hun tocht voort te zetten naar Haarlem.

Artikel bron: Rondom Kaag en Braasem