WVA logo 70

WVA nieuws


Van de voorzitter juni 2021

Geplaatst op 08-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Voorzitter
We hoeven niet meer te klagen. 
Het weer is omgeslagen. 
We kunnen weer naar het restaurant. 
Dus duw snel die boot van de kant. 
En geniet van de mooie dagen.

Dit doen we inderdaad in groten getale. De haven is aardig leeg en verschillende leden zijn aan lange tochten begonnen. De boten zijn gepoetst en de zin is er.

Passanten.
De passanten beginnen de haven ook weer binnen te lopen. Sinds 1 juni zijn ze in grotere aantallen verschenen. Het kunnen er altijd meer zijn, dus maak maar een beetje reclame onderweg. De reacties van onze gasten in ons gastenboek op de website zijn erg positief.

Vogelnesten.
Twee boten in de haven mogen helaas niet weg. futen en meerkoeten hebben nesten gebouwd op de achterkanten. Inmiddels heeft de wijkagent dit ook gezien en vertelde ons dat de boete voor het verwijderen van een nest met eieren erg hoog is. Hij komt af en toe ook echt kijken.

Afstandsbediening.
Een aantal bewoners en een paar leden zijn in het bezit van een afstandsbediening voor de brug. Per 7 juni is deze door de gemeente uitgeschakeld. Dit naar aanleiding van diverse onderzoeken naar de veiligheid rondom de brugopeningen. Alle leden hebben hierover een e-mail omtvangen.

11 September.
De BBQ op de Hemmen belooft een echt feest te worden. Ook niet boot bezitters zijn zeer welkom. Schrijft u in svp!

Matrozen diploma's.
Voor kinderen van 6–8 (Matroos 1 van voor de mast) en 8-10 (Matroos eerste klas van achter de mast)  liggen op de Lis diploma’s. Hiermee zijn ze lekker bezig met oefenen en als ze het kunnen een examen. Handtekening eronder van de kapitein en ze nemen het trots mee naar school of hangen het boven hun bed. Een leuk tijdverdrijf om ze bezig te houden op de boot. Voordeel is dat het niet digitaal kan. Even geen scherm voor de neus.

Ik wens jullie allemaal veel vaarpezier en doe voorzichtig.

Vrolijke groet,
Marius Wulffers
7 juni 2021