WVA logo 70

WVA nieuws


Wiegbrug in Staande Mast Route over Amsterdam NIET langer gestremd

Geplaatst op 14-04-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: Waternet en Watersportverbond

Update: 14 april 2017. Het Oostelijk deel van de Staande Mast Route door Noord- en Zuid-Holland is niet langer gestremd wegens storing aan de Wiegbrug te Amsterdam. De brug is weer formeel in bediening genomen zonder beperkingen. 

Varendoejesamen.nl/nieuws


UPDATE: Waternet Amsterdam heeft op maandag 20 maart 2017 naar aanleiding van de storing aan de Wiegbrug te Amsterdam bekend gemaakt dat de Staande Mast Route over Amsterdam tot nader order is gestremd. De Wiegbrug is een beweegbare brug over de Kostverlorenvaart in het Amsterdamse stadsdeel West (voorheen tussen de stadsdelen Oud-West en de Baarsjes) en verbindt de De Clercqstraat met de Admiraal de Ruijterweg. 


 UPDATE  Waternet 28 maart 2017:

De Wiegbrug bij de Amsterdamse De Clerqstraat is dicht en kan niet meer open. Het wegverkeer heeft hier geen last van, maar hogere schepen kunnen er niet door.

We verwachten dat het nog enkele weken duurt tot de brug weer open en dicht kan. De Wiegbrug is onderdeel van de Staande Mastroute. Deze route kunt u nu niet varen. 

Omleidingen:

Schepen en boten worden met borden omgeleid. U kunt omvaren via Haarlem. Of via het Amsterdam-Rijnkanaal. Die laatste optie gaat over zee.

Tijdelijke oplossing:

Samen met gemeente Amsterdam zoeken we naar een tijdelijke oplossing. We onderzoeken of we de brug ’s nachts kunnen openen. Dan heeft het verkeer op de weg daar minder last van. Zo kunnen sommige transporten over water toch doorgaan.

Waternet storing-wiegbrug-amsterdam


 Update 24 maart 2017:

Het ziet er naar uit dat de oostelijke Staande Mast Route over Amsterdam ook volgende week gestremd blijft. Vrijdag 17 maart is de brug omstreeks 16:30 uur handmatig gesloten, en wegens schade aan het machinewerk is de brug tot nader bericht niet bedienbaar.

In het ongunstigste geval kan de storing nog maanden voortduren. Het alternatief voor boten is de westelijke route over Haarlem. Boten die vanuit het zuiden, waaronder het Hollandse plassengebied, naar hun ligplaats in de zomer aan het IJsselmeer willen varen wordt aangeraden ook de route over Haarlem te kiezen.

Er is afgelopen dagen veelvuldig overleg geweest tussen Waternet Amsterdam en de beheerder van de Wiegbrug. Waaruit diverse acties zijn gestart. Vast staat dat er zeker zes verschillende onderdelen moeten worden gecontroleerd. Denk hierbij aan tandwielen, fundaties, trusters en de verbinding tussen brug en contragewicht. Afhankelijk van de schade zullen er herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden. Hierbij gaat het niet om materiaal wat klaar ligt, maar om maatwerk.

Ter indicatie: als er een nieuwe tandwielen (in Polen) gegoten moeten worden kan dat 6 tot 8 weken duren.

De Wiegbrug is volgens de almanak 2,50 meter hoog.

Bron: Watersportverbond

Voor meer informatie: http://www.watersporters.nl/