WVA logo 70

WVA nieuws


Slagboom afgebroken

Geplaatst op 05-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ben

Afgelopen zaterdag 1 juni om ca. 19.30 deed zich een incident voor bij de WVA havenbrug.
Er kwam een boot aan en het brugopeningsproces was reeds door de haven meester in gang gezet.

De verkeerslichten knipperden rood, er was geen landverkeer in de buurt, dus werden de slagbomen neergelaten.

De video beelden lieten ons zien dat de bomen ca. 6 seconden neer waren toen de knop Brug Op door de havenmeester werd ingedrukt, met gevolg dat ca. 5 seconden later de brug omhoog ging. 

Een halve tel hiervoor klapte er een koerier, terwijl deze beide handen aan zijn stuur had, in volle vaart met zijn scooter tegen de slagboom. Hij viel hierbij op de grond. Gelukkig net voor de slagboom!
De scooter gleed er half onderdoor. Omdat de brug omhoog ging werd de scooter opgetild en tegen de slagboom aan geduwd waarop deze afbrak.

De goed oplettende havenmeester heeft allereerst zijn aandacht geschonken aan de berijder, maar gelukkig was deze hierbij niet gewond geraakt. Daarna is er melding van gemaakt bij de Politie en de gemeente. 

De haven meester heeft hierma een provisorische slagboom gemaakt van een pikhaak met rood/witte waarschuwings tape, beter iets dan niets..

slagboom-1s

Na het weekend werd door de gemeente op dinsdag een aannemer gevraagd de boom te repareren. Deze gaat er nu mee aan de slag. Hij had hiervoor een stuk van de oude slagboom nodig voor de maatvoering. Daarvoor moest eerst het afgebroken stuk worden verwijderd.

Om een eind te maken aan verkeersonveilige situatie, heeft de technische commissie onder leiding van Jan het afgebroken stuk verwijderd en daarna de iets kortere slagboompaal weer provisorisch bevestigd zodat er weer veilig brug geopend kan worden. Bedankt Jan!

slagboom-2s