WVA logo 70

WVA nieuws


Ridder Frits de Vries

Geplaatst op 13-01-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Twee van de WVA-Bestuursleden hebben op 12 januari jl. de jaarvergadering van de Koninklijke BLN-Schuttevaer Afdeling Rijnstreek bijgewoond. Daar vond onverwacht een bijzondere gebeurtenis plaats.

Het heeft zijne majesteit behaagt, zo begon Burgemeester Spies haar toespraak, om de enthousiaste en bevlogen verenigingsman Frits de Vries te benoemen tot “Ridder in de orde van Oranje Nassau.”

 

20190112-001-ps

Frits is 35 jaar bestuurslid van BLN-Schuttevaer geweest. Hij was tot vandaag Vice Voorzitter en heeft de afgelopen 10 jaar de belangen van de watersport behartigd. Alles rondom het water heeft zijn passie. Frits heeft een belangrijke bijdrage aan “Varen doe je Samen” geleverd, in 2007 is hij gestart met de opzet hiervan. Rowena van der Maat van “Varen doe je Samen” sprak ook haar waardering uit net als de gedeputeerde van de Provincie Zuid Holland. Met hun schip de Rijnland III hebben Frits en Joke zeer veel duikers opgeleid. 

20190112-011-ps

 

20190112-006-ps

 Frits en Joke de Vries zijn lid van de WVA. Afgelopen voorjaar heeft Frits in zijn duikpak het onderwaterschip van onze Lis geïnspecteerd en de anodes in orde bevonden.

Wij feliciteren Frits en Joke met deze prachtige koninklijke onderscheiding.

In februari zijn Frits en Joke opnieuw aanwezig op de Watersportbeurs Boot Holland op de stand van Varen doe je Samen. "VdjS" is de verbindende schakel tussen de binnenvaart en de watersport.

Koninklijke BLN-Schuttevaer staat voor: Koninklijke Binnenvaart Logistiek Nederland Schuttevaer. De afdeling Rijnstreek van Koninklijke Schuttevaer is in 1904 opgericht. Koninklijke Schuttevaer is samen met de KNRM de oudste vereniging van Nederland. Sinds vijf jaar is de Koninklijke Schuttevaer samen met Binnenvaart Logistiek Nederland opgegaan in de brancheorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer. https://www.bln.nl/

20180316-002