WVA logo 70

WVA nieuws


Rhapsody op wereldreis.

Geplaatst op 05-12-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Onze WVA-vereniging bestaat tegenwoordig hoofdzakelijk uit Motorboot- en sloepvaarders. Voor de zeilers onder ons en voor andere geïnteresseerde wijzen wij u op een interessante website. (Misschien aangenaam leesvoer, voor deze stille Nederlandse herfstdagen.)

In 2016 lag er een prachtig zeiljacht in onze WVA-haven, een Breehorn 37, de Rhapsody uit Alphen aan den Rijn. De opvarenden stonden aan het begin van een wereldreis. Ada heeft 25 jaar in Alphen aan den Rijn voor de klas gestaan. John is 30 jaar projectleider in de elektrotechniek en brandmeldinstallaties geweest.

Inmiddels reizen zij al meer dan 1670 dagen de zon achterna. Via de Noordzee, Atlantische Oceaan, Cariben en Panamakanaal zijn zij in de Stille of Grote Oceaan (South Pacific Ocean) gekomen. Via AIS kun je zien, dat zij momenteel met hun 11 meter lange zeiljacht bij het eiland Nuku Hiva liggen (Frans-Polynesië).

Er wordt een prachtig reisverslag bijgehouden en je kunt per bezocht land een verslag van hun ervaringen lezen. Via de website kun je de verslagen van de "Rhapsody in blue" in het blad Zilt lezen.

Website: Rhapsody

Wat ook bijzonder om te lezen is, hoe Ada en John vol ongeloof met Corona werden geconfronteerd, terwijl zij midden op de oceaan zeilden. Zie het tabblad: “Andere tijden” Bij het “atol Kauehi”, het Paradijs op aarde werden zij zeer angstig en bijna vijandig door de plaatselijke bevolking ontvangen uit angst voor het aan land brengen van het Coronavirus (Fakaravacase).

Andere tijden: Coronavirus

rhapsody-1-ps

De Rhapsody uit Alphen aan den Rijn