WVA logo 70

WVA nieuws


Respect voor de Natuur!

Geplaatst op 09-06-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Watersporters leven dicht bij de natuur. Wij weten als geen ander hoe belangrijk de natuur met zijn flora en fauna voor ons is. Wat is het een voorrecht om daar deel van te mogen uitmaken. Uiteraard zijn er ook schaduwkanten en bezorgen dieren ons ook wel eens last, of zoals u wilt overlast.

Het kan heel vervelend zijn als bijvoorbeeld het zwemplateau wordt bevolkt door een broedend eenden- of futenpaar. Als u dit wilt voorkomen, hou dan in het voorjaar regelmatig uw schip in de gaten en voorkom dat er een compleet nest op uw schip wordt gebouwd.

Het is echter niet acceptabel om het broedsel met eieren en broedende eend, fuut of meerkoet van uw zwemplateau te verstoren en/of te vernietigen. De aanstaande moeder (eend, fuut of meerkoet) zal u dat ook heel duidelijk maken.

Neem vooraf uw preventieve maatregelen, om te voorkomen dat uw schip wordt uitgekozen als nestplaats. Als u dit zelf heeft verzaakt, draag dan manmoedig uw tijdelijke overlast.

Laten wij als watersporters respectvol met onze natuur omgaan. Wist u trouwens dat het strafbaar is om tijdens het broedseizoen nesten te verstoren?