WVA logo 70

WVA nieuws


Recept van Ed: Katjang Ietjoe soep

Geplaatst op 21-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Havenmeester Ed heeft aan enkele leden het recept van zijn heerlijke Katjang Ietjoe soep beloofd. Bij deze.

Ed vermeld er nog bij, dat het recept van zijn Marianne is. Eet smakelijk.

Ingrediënten:

  • 2 uien /  snijden.
  • ½ zakje Mung Beans (wellen).
  • 3 teentjes knoflook, pletten en in stukjes snijden.
  • 2 rode (spaanse)pepers eventueel zonder zaadjes in kleine ringetjes snijden.
  • 1 rode paprika.
  • 5 cm gember raspen, stuk gember eerst even schillen.
  • 1 ½ eetlepel koenjit.
  • 2-3 bouillon tabletten groenten afhankelijk van de smaak.
  • 1 blokje santen (=  gedroogde cocosmelk event. verkrijgbaar in Toko of bij supermarkt).

Opties om eventueel naar smaak toevoegen aan de soep:

  • Prei in ringen.
  • Een struikje selderij (afhankelijk van de behoefte) de helft in kleine stukjes snijden.

Dag van te voren de (mung beans) katjang ietjoe wellen in ruim (koud) water.

  • de uien langzaam fruiten.
  • halverwege de knoflook en de pepers, koenjit en gember meefruiten (eventueel de   prei toevoegen)
  • Voeg dan voldoende vocht en de in het vergiet afgespoelde mung beans toe. Breng dit aan de kook en laat dit langzaam gaar laten worden. (als de mung beans zacht zijn).
  • Pas als de soep gaar is, de santen en de paprika toevoegen en nog even nagaren.

Deze soep is de volgende dag soms nog lekkerder en ook prima in te vriezen.

Succes !!!

Ed

Als u vragen heeft, vanmiddag (21/8) is Ed weer op de haven als havenmeester!

kadjan-idjoe-soep-ps