WVA logo 70

WVA nieuws


Oproep voor Havenmeesters

Geplaatst op 14-10-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Voor alle varende WVA-leden zijn onze havenmeesters (m/v) onmisbaar. Hoe zouden wij onze watersporthobby kunnen beoefenen zonder onze behulpzame havenmeesters? 

Waarschijnlijk is het u al opgevallen, dat er dit jaar regelmatig dezelfde dag-havenmeesters zijn. Daarin schuilt een toekomstig vergrijzingsprobleem. Er is dus een dringende behoefte aan uitbreiding van ons daghavenmeesterkorps. In de ideale situatie is een vrijwilliger 1 week per jaar dag-havenmeester, momenteel zijn er leden die wel drie weken of zelfs langer havenmeester per zomerseizoen zijn.

Motivatie is niet het probleem. Sommige havenmeesters uit de groep zijn echter gestopt met varen of zijn verhuisd en hebben de vereniging verlaten, anderen hebben een hoge leeftijd bereikt die soms lichamelijke beperkingen met zich meebrengt waardoor deze taak ietsjes te lastig voor ze wordt. 

U helpt uw vereniging en collega WVA’ers ermee en wij kunnen er met zijn allen voor zorgen, dat de brug voor eenieder die in en uit wil varen vlot bediend blijft worden. Zouden we deze taak middels inzet van de huidige ledeninzet niet kunnen invullen, dan is het inhuren van een professionele kracht een zeer kostbaar alternatief. Met gevolg dat deze hoge kosten uiteindelijk door onze leden / havengebruikers betaald zullen moeten worden.

Meer informatie kunt u lezen en verkrijgen via: Oproep Havenmeesters