WVA logo 70

WVA nieuws


Marifoon of Smartphone: Is bellen het nieuwe oproepen?

Geplaatst op 14-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: Blad Motorboot en VDJS

Veranderingen in de watersport.

De watersport lijkt vrij statisch maar is toch continu aan verandering onderhevig. Het aantal traditionele kajuitzeilers en motorbootvaarders neemt gestaag af. De vergrijzing speelt een belangrijke rol. Daarentegen is de markt voor nieuwe motorjachten weer volledig opgebloeid. Smaken verschillen, maar je ziet tegenwoordig allerlei nieuwe en moderne schepen met verschillende rompvormen en opbouwen. Wat een trend lijkt is dat het segment met schepen met een hoge opbouw aan het afnemen is. De huidige watersporter wil dichter bij het water verblijven. In onze regio winnen lagere schepen terrein van de hogere schepen. In ons vaargebied rondom de Hollandse Plassen en in Friesland is er een enorme omslag naar schepen voor dagrecreatie. Sloepen, speed- en sportboten RIB’s en rubberboten. Maar één ding is zeker op het water komen wij allemaal Kunstwerken (bruggen en/of sluizen) tegen. We hebben allemaal met andere schepen te maken, met andere pleziervaarders maar vaak ook met beroepsvaart.

Communicatie op het water.

Zelfs een brugopening aanvragen verloopt in de Amsterdamse grachten tegenwoordig heel anders dan voorheen. Helaas komen wij soms ook in noodsituaties, hoe vraag je in zo’n geval hulp aan?  Klik voor het antwoord op onderstaande knop.

Kijk in Toplicht Digitaal: Marifoon of Smartphone?

Om dit artikel voor u beschikbaar te maken is gebruik gemaakt van de websites van het blad Motorboot en "Varen doe je Samen".