WVA logo 70

WVA nieuws


Weteringpad net op tijd klaar

Geplaatst op 24-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ben Larkens

De vernieuwing van de ligplaatsen aan de Weteringpad zijde is eindelijk afgerond. Alles was door het bestuur al op tijd uitgedacht in 2019. Offertes werden toen al aangevraagd en ontvangen. Het complete plan met het kostenplaatje was volledig duidelijk en kon op de voorjaars ALV worden voorgelegd aan de leden ter goedkeuring. Pas daarna zou de opdracht worden gegeven aan de aannemer.

Hoe anders zou het lopen. Het COVID monster deed er alles aan om ons op de proef te stellen. Pas na de digitale ledenraadpleging in juni konden we met toestemming van de leden de opdracht geven aan de fa. De Rijk in Leimuiden. Toen paste het nog net in hun agenda in december om het trekken en verplaatsen van de palen en het maken van de zijsteiger frames af te ronden. Dat was deel 1.

Deel 2 was het stuk zelfwerkzaamheid wat helaas door de Corona maatregelen door groepjes van max. 2 personen mocht worden uitgevoerd. Het bestuur besloot om de vele leden die zich vrijwillig hiervoor hadden opgegeven niet in te zetten voor deze klus, maar vanwege de Corona maatregelen de werkgroep zo klein mogelijk te houden. 


Het was een hele klus. Het verwijderen en herplaatsen van bolders en nummerplaatjes en het bevestigen van de roosters op de frames met daarop nog een bolder aan de kop van de steiger. Maar voordat daaraan kon worden begonnen, moesten er wel eerst roosters zijn. Daar was iets mee....
Bij het internationale bedrijf dat de roosters moest leveren, was de IT omgeving in storing door invloeden van buitenaf. Dit vertraagde het hele bestellingsproces naar hun klanten. De levering stond gepland op eind november. Pas in december kregen we bericht dat 'onze' roosters in een container zaten die op een containerschip van China naar Rotterdam stond. Dat ging dus goed. Er lag toen in het Suez kanaal nog niet een bootje dwars over de vaargeul. Maar Corona zorgde in Rotterdam wel voor opstipatie in de ECT haven.

Nieuwe steigers

Uiteindelijk werden op 18 maart de roosters op het tegelpad aan de Weteringkant gelegd en kon er worden begonnen met het plaatsen van de 21 roosters. Met een strakke planning is het de mannen van de Technische Havencommissie met groepjes van 2 mensen per dag gelukt om alle roosters binnen 3 dagen op de steigers te bevestigen. Inclusief de extra bolders en de nummerplaatjes. Daarna bleek dat de steigers helaas niet helemaal pas waren gemaakt op de maat van de roosters en moesten er dus extra latten onder de roosterranden worden bevestigd. De fa. de Rijk heeft deze direct met spoed aan ons verstrekt en dus kon zonder al te veel vertraging de zaak worden afgerond. 

Het was dus wel even billenknijpen maar het is gelukt en net op tijd.. Dankzij de mannen van de Technische Commissie is dit succes behaald. Het resultaat mag er zijn!!!!

 

nieuwe-zijsteiger-2021