WVA logo 70

WVA nieuws


Is uw schip goed voorbereid op de winter?

Geplaatst op 16-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert
De herfst is nu echt aangebroken, alle schepen in onze WVA-haven wachten op het voorjaar. Tot die tijd moeten zij nog wel wat slecht weer doorstaan vrezen wij. Het weer wordt steeds extremer, nog nooit was het zo warm in november. Dit bijzondere weer brengt ook bijzondere omstandigheden voor onze schepen mee. Herfststormen en winterstormen komen steeds vaker voor, tevens worden ze steeds heftiger. Zeker in onze haven waar de wind vrij spel heeft vanuit de tegenoverliggende polders.
Zorg er alstublieft voor, dat uw schip goed vast ligt, met voldoende stootkussens op de juiste hoogte. In het filmpje van WatersportTV wordt hier extra aandacht aan besteed. Het is zeer de moeite waard om naar te kijken.

Onze oproep:

  • Zorg ervoor dat uw schip goed vast ligt, met minimaal vier 'gezonde' lijnen die sterk genoeg zijn om het schip vrij te houden van naastgelegen schepen en (zij-)steigers
  • Hiermee voorkomt u eventuele schade aan het schip van uzelf, van uw buurman en aan de haven.
  • Voorkom overlast voor bewoners, geen klapperende lijnen in de mast en geen klapperende tentzeilen.
  • Controleer voor en na iedere storm of uw schip nog goed vast ligt.
Als u bovenstaande maatregelen treft, dan hoeven anderen op de haven tijdens een storm hun eigen veiligheid niet in gevaar te brengen om uw schip beter vast te maken.

Het spreekt vanzelf, dat:

  • Uw schip afdoende winterklaar gemaakt moet zijn, zodat er bij optredende vorst geen schade in de haven kan ontstaan, door kapotgevroren buitenboord kranen. En uiteraard wilt u ook geen schade aan uw eigen schip.
  • Uw schip afdoende verzekerd is, conform de ligplaats-stallingsovereenkomst en het havenreglement
Via het YouTube kanaal van WatersportTV kunt u veel nuttige video informatie vinden over het winterklaar maken van uw schip. En er zijn via dit kanaal ook vele leuke en leerzame filmpjes te bekijken.