WVA logo 70

WVA nieuws


Internationale Waardering voor WV Alphen

Geplaatst op 19-06-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Dat de WVA-haven mag bogen op regelmatig terugkerende passanten zal eenieder bekend zijn. Wist u, dat er tevens met regelmaat vele nationaliteiten in onze mooie haven te vinden zijn? 

Afgelopen week lagen er schepen uit, Zweden, Engeland, Zwitserland, België, Duitsland en uiteraard Nederland in onze haven. In het buitenland wordt met waardering over de WV Alphen gesproken en geeft men aan elkaar door om vooral naar Alphen te gaan.

Zo is er op 4 juni een prachtige zeilboot uit Zwitserland onze haven binnen gevaren. De opvarenden zijn met de bus en het vliegtuig naar huis gegaan en lieten hun waardevolle bezit vol vertrouwen aan de WVA over. Na een totale terugreis van 5 uur van deur tot boot kwam onze Zwitser weer op de WVA-haven aan. Van hieruit heeft hij nog enige dagen dagtochtjes gemaakt. Bijvoorbeeld op de vouwfiets naar Gouda. Hans voer op 18 juni alleen de haven uit naar zijn volgende stop. Over enige weken verlaat hij samen met een opstapper Nederland om naar Portugal te zeilen en vandaar of naar de Middellandse Zee of naar de Canarische eilanden. Het is voor zowel de passant als voor de Havenmeester leuk om informatie met elkaar uit te wisselen en de passant te kunnen adviseren over de volgende kunstwerken en havens op zijn tocht.

20170618-002ps

 

Dat Hans zijn verblijf bij de WVA op prijs stelde mag blijken uit de volgende recensies

Op de WVA website: WV Alphen Gastenboek

"Liebe WV-Mitglieder, lieber Albert, Vielen Dank für Eure Gastfreundschaft.! Mein Boot lag für zwei Wochen bei Euch und wir resp. ich habe mich sehr wohl gefühlt. Mein Holländisch ist Dank Euch auch etwas besser geworden. Einen schöne Saison 2017 wünscht Euch Hans."

 Op Google: Google Watersportvereniging Alphen aan den Rijn Recensies

"(Origineel) Wenn ich einen Hafenplatz in Holland bräuchte, den ich mit dem Flugzeug aus dem Ausland rasch erreichen kann, dann wäre der WVA definitiv erste Wahl! Die Menschen im Hafen sind sehr nett und helfen immer bei Hafenmanövern. Die Infrastruktur ist perfekt und die Plätze sind günstig - fast zu gut um es weiterzusagen!"
(De Nederlandse vertaling is door Hans met Google Translate gedaan, dat geeft een heel slechte vertaling.)

Op zijn blog: over de reis van Greifswald (Mecklenbug voor Pommeren via Nederland naar Portugal. Zie met name het stukje tekst over WV Alphen. Libertine.blogspot.nl

"Der kleine Vereinshafen entpuppt sich als sehr gastfreundliche und familiäre Institution. Wenn ich mir einen Liegplatz in Holland wünschte, dann hier! Mit dem Bus nach Schiphol sind es 30 Minuten. Auch die Verbindung zu anderen Städten sind sehr gut. Die Infrastruktur des kleinen Hafens ist in einem umgebauten Frachtschiff untergebracht und perfekt unterhalten. Der Hafenmeister öffnet die Brücke beim ein- und ausfahren und Hilfe beim Hafenmanöver ist die Regel. Die Plätze sind zudem günstig - eigentlich ist alles viel zu gut um es hier auszuplaudern!"

 

20170618-003ps

 

De Belgen, voormalige wereldzeilers, bleken een wederzijdse bekende van ons te kennen, de havenmeester uit St. Job in 't Goor. Het was de eerste keer dat hij in Nederland met een Motorboot voer. Het plan was om 1 nacht te blijven, het beviel echter zo goed in Alphen aan den Rijn, dat het er drie werden. Vol verve en met veel humor werden de reisverhalen verteld en uitgewisseld met de andere koffiedrinkers op de haven.

20170615-002ps

 

Het Duitse echtpaar kwam dit jaar speciaal naar onze haven vanwege, de rust, de veiligheid en de "drie halen twee betalen" regeling. Zij komen hier al jaren.

Het Zweedse schip verblijft zelfs enig maanden in onze haven. De eigenaren zijn voor enige tijd met hun auto naar huis gegaan net als de Engelse bemanning.

Ook de Nederlandse passanten zijn doorgaans zeer tevreden met onze haven. Zoals een schipper tegen mij zei. Jullie krijgen van mij een 9,5 een 10 geef ik niet.

Toen wij maandagmorgen de WVA-haven uit voeren, waren er juist passanten uit Denemarken de haven in gevaren, tijdens ons Pinksterweekend hadden wij hen, als buren in Alkmaar, op de haven van Alphen geattendeerd. Leuk dat zij ons advies hebben opgevolgd!

Hanny en Albert Remmelts, bemanning van de Triton.