WVA logo 70

WVA nieuws


In Memoriam

Geplaatst op 02-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: WVA bestuur  -  Bron: WVA bestuur

Corrie Burggraaf IM

Na een ziekteperiode van bijna drie jaar heeft Corrie Burggraaf haar strijd tegen de ziekte ALS moeten opgeven. Ze was een sterke vrouw met een sterk en vooral positief karakter. Ze heeft gevochten voor haar leven, ze gaf niet op. Maar Corrie wist het zelf ook, van ALS kun je nooit winnen. Hoe sterk en positief je ook mag zijn. Dit liet ze ons een maand geleden al weten in haar afscheidsbrief.

Binnen onze Watersportvereniging Alphen aan den Rijn zijn er maar weinigen die niet weten wie Corrie Burggraaf was. Corrie was er altijd bij, bij alle activiteiten. Al heel lang lid van die vereniging waar ze altijd voor klaar stond om een handje te helpen. Jarenlang heeft ze haar steentje bijgedragen aan de Toplicht redactie. Hiervoor zijn we Corrie meer dan dankbaar.

Toen het verwoestende ALS stapje voor stapje haar het praten afnam, heeft Corrie met haar positieve instelling zich niet laten kennen en ging ze iedere dag nog gewoon door met communiceren met iedereen via mailtjes en later via korte Facebook berichtjes. Ze was er gewoon nog, ze deed nog mee en dat wilde ze niet loslaten.
Corrie zette zich in de berichtjes vaak in voor 'haar' Stichting ALS. Die stichting financiert het wetenschappelijk onderzoek naar deze slopende ziekte. Ze verkocht haar postzegels en veel van haar hobby spulletjes om zo geld te vergaren voor die stichting. Ieder succesje meldde ze trouw op Facebook. Corrie was een doorzetter een vechter. 

We wensen Wim heel veel sterkte met de verwerking en de afsluiting van deze lange periode van zware zorg voor zijn vrouw, zijn zeilmaatje. Hij stond dag en nacht de hele ziekteperiode voor Corrie klaar, ook toen bleek dat zij de strijd niet meer kon winnen.

Corrie is in de avond van 1 april overleden.

Corrie we zullen je missen!

Corrie Burggraaf Kaart1
Corrie Burggraaf Kaart2