WVA logo 70

WVA nieuws


Hoe een boot ons leven veranderde: Komt u mee genieten?

Geplaatst op 13-02-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: Varen met de Canicula

Op 4 maart komt de bemanning van de Canicula een presentatie geven over hoe een boot hun leven veranderde en over al het moois dat Nederland vanaf de waterkant te bieden heeft. Op hun eigen website kun je lezen wie zij zijn, zie hieronder:

Wie wij zijn?

Wij zijn Pieter en Marieke. Tot twee jaar geleden woonden we samen met twee zoons in een huis op het Drentse platteland, met een enorme tuin, veertien kippen, drie schapen en twee katten. Inmiddels zijn de jongens op kamers, wonen wij in een stadshuis met een postzegeltuin en zijn van alle dieren alleen de katten nog over.

Hoe een boot ons leven veranderde

In 2015 kopen we een sloepje. We zijn meteen verslingerd aan varen en gaan het liefst elk weekeinde het water op. Dat gaat natuurlijk niet samen met een grote tuin en het betekent dan ook een einde aan ons leven op het platteland.

Waarom een website over varen?

Vanaf het eerste moment dat we in de boot stappen worden we geraakt door de manier waarop je Nederland beleeft vanaf het water. De vestingsteden, oude zeesluizen en historische plaatsen. De brede rivieren, smalle slootjes en kanalen met meerkoetjes, futen en zwanen. De spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen: kortom de pure schoonheid van onze geweldige natuur waar je als ‘landtoerist’ vrijwel geen weet hebt. En op al die plekken mag je gratis, of voor maar een paar euro, aanleggen. We willen dat graag aan iedereen laten zien.

Kun je ook meevaren?

Die vraag krijgen we regelmatig. Maar helaas… dat kan niet. De Canicula is te klein is om gasten een comfortabele vaartocht te kunnen bieden. De vaarroutes die we beschrijven zijn dan ook bedoeld voor mensen met een eigen- of een huurboot. Bedrijven die boten verhuren langs een van onze vaarroutes zijn van harte uitgenodigd te adverteren op onze website.

Filmen en schrijven

In het dagelijks leven houdt Marieke zich bezig met schrijven, televisie- en radiomaken bij de regionale omroep. Daarnaast besteedt ze ieder vrij uurtje aan de website. Tenminste, als ze niet aan het varen is. Maar zelfs dan gaat de laptop mee!

Aan het roer

De kapitein zit aan het roer. Hij heeft er, als rasechte Fries, al heel wat vaaruren opzitten en is in bezit van klein vaarbewijs en marifooncertificaat.  Hij maakt alle manoeuvres die nodig zijn voor een nieuwe video en figureert ook af en toe in een filmpje. Al is dat niet z’n grootste hobby…

In Alphen aan den Rijn

Op 4 maart komen Pieter en Marieke speciaal voor de WVA uit Drente naar Alphen aan den Rijn om de leden van de WVA mee te nemen op hun reizen door Nederland. Tevens hebben zij veel inzicht en kennis van de jachthavens die zij op hun vaartochten aan doen.

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor deze interessante en leuke avond:

Aanmelden Varen met de Canicula 4 maart 2020

Bron: Website: Varen met de Canicula

 

canicula-1-ps