WVA logo 70

WVA nieuws


Het nieuwe dak ligt weer op de Lis, met film!

Geplaatst op 02-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: ben

Dankzij een zeer goede voorbereiding over hoe dit moest gebeuren is op zaterdag 2 april onder leiding van Jan van Oostrom, Wim Burggraaf en onze Havencommissaris Daan eerst het tijdelijke geīmproviseerde dak verwijderd en hierna het nieuwe dak geplaatst.

dak-opzichter

Omdat het dak ca. 200kg  weegt moest er vooraf goed over worden nagedacht hoe we dit zware gevaarte zonder brokken konden vervoeren en plaatsen. Ten eerste paste het dak alleen diagonaal door de deur van de WVA berging met slechts een paar centimer speling. Toen het dak eenmaal buiten was, is het op een hiervoor geschikte aanhangwagen geplaatst en vast gesjort. Hiermee kon het zware gevaarte tot aan de brug prima worden vervoerd.

Daarna is het heel voorzichtig en met vereende krachten door 9 leden en zonder brokken of blessures op de Lis geplaatst. 

dak-wel-even-vastzettten

Het dak is door onze twee WVA timmervaklieden van hechthout gemaakt en met matjes en epoxy waterdicht gelamineerd. Het moet aan de buitenzijde nog wel worden afgeplamuurd en bij geschikt weer met 2 componenten lak worden geverfd.

dak-ligt-erop

Het vorige dat was een afneembaar dak, wat in de praktijk resulteerde in een door de wind verwijderd dak. Om herhaling te voorkomen is het nieuwe dak is nu een vast dak.

Via onderstaande link kunt u zien, wat voor een zware klus het plaatsen van het dak was:

Film van het plaatsen van het dak op de Lis

Met dank aan Hans van der Horst voor de Video

20220402-003-ps

20220402-005

De koffie smaakte prima na deze zware klus!

Alle betrokken vrijwilligers worden bij deze van harte bedankt voor hun inzet!!