WVA logo 70

WVA nieuws


Het allerlaatste Toplicht op papier

Geplaatst op 24-11-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ad Beljaars  -  Bron: Toplicht

Van de redactie

Ja beste mensen, voor mij zit het er nu echt op. 5 Jaargangen lang mocht ik me uitleven op uw verenigingsblad.

Als ingehuurde vrijwilliger deed ik het knip en plakwerk, digitaal op de PC. Al terugkijkend kan ik alleen maar vaststellen dat ik het met plezier heb gedaan. Zeker in de beginperiode.

De software die ik toen ter beschikking had, was een beetje verouderd. Veel moest ik nog met de hand doen. Niet alleen tekst verwerken, maar ook foto’s bewerken, achtergronden verwijderen, ja zelfs foto’s samenvoegen met cartoons om iets leuks en toepasselijks bij de artikelen te hebben om het blad wat op te vrolijken. En dat gaf natuurlijk veel voldoening als het dan gelukt was.

Vandaag de dag is de software sterk verbeterd en is het meer een kwestie van klik, klak, klaar.

Het bestuur en mijn mede-redactieleden lieten me alle vrijheid om het blad naar eigen inzichten verder te ontwikkelen. Terugkijkend kan ik ook alleen weer maar tevreden zijn. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk….

Er waren 2 zaken die steevast een continue bron van zorg waren. Enerzijds het technische probleempje dat Toplicht in zwart wit werd gedrukt. Op het scherm en zelfs in zwart wit uitgeprint op de thuisprinter zagen vooral de foto’s er wel heel anders uit dan van de SWA printers. Maar ja, dat probleem heft zich nu vanzelf op.

De tweede zorg was natuurlijk de aangeleverde kopij, of beter de niet aangeleverde kopij. Natuurlijk bestaat een niet onbelangrijk deel uit praktische bestuurs- en verenigingsinformatie, maar daarnaast uit uw belevenissen en avonturen. Een keertje stond ik er zelfs vrijwel alleen voor, toen iedereen op vakantie was. Dat was even schrikken…

Kijk naar de inhoud van dit blad. Goed om te zien dat er weer leuke artikelen zijn aangeleverd door Wiebe en Anneke Groeneveld over hun bootje en hoe het allemaal begon. Van  Hanny en Albert Remmelts over hun verkenning van Vlaanderen en Zuid-Nederland. U zag dit artikel ook al op Toplicht Digitaal.

Toplicht was altijd op tijd, mede dank zij de geweldige medewerkers en ongekende service van de SWA. Heel hartelijk bedankt daarvoor.

Bedankt schrijvers voor uw bijdrage aan dit nummer, bedankt iedereen die de afgelopen jaren ons hebben laten meegenieten van hun avonturen dichtbij en in verre oorden. Bedankt bestuur voor de prettige samenwerking en de vrijheid die jullie me gegeven hebben. Bedankt Toplicht redactieleden voor de leuke sa-menwerking, bedankt Dick, bedankt Corrie, bedankt Hendrik en vooral bedankt Ben. Ik wens jullie veel plezier en succes met Toplicht Digitaal.

Graag tot ziens, op het water of elders

Ad Beljaars

Klik hier voor het laatste Toplicht op papier