WVA logo 70

WVA nieuws


Hemelvaarttocht 2019?: s.v.p. uw reactie.

Geplaatst op 03-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toine

Aan de leden van de WVA, hierbij een idee voor de Hemelvaarttocht 2019. De Hemelvaarttocht 2018 was een succes volgens de deelnemers aan die tocht. Het is fijn om te weten dat zo’n watersportuitje door velen van u op prijs wordt gesteld.

Aan het einde van de tocht waren er nog geen leden die de tocht van 2019 wilden voorbereiden. Maar inmiddels is er een comité ontstaan die de koe bij de horens heeft gevat. Dit comité wordt gevormd door Gerdien en Jaap Snel en door Ingrid en Toine Niessen. De familie Snel en Niessen zijn al bij elkaar geweest en hebben geprobeerd te beoordelen waar u blij van kunt worden op watersportgebied.

Hemelvaartsdag is in 2019 op 30 mei; een extreem late datum, maar met een zeer grote kans op mooi weer. Twee nieuwe zaken van aanpak maakten het comité enthousiast, te weten:

  1. Ieder jaar vertrekken we vanuit onze haven. Dat heeft tot consequentie dat we een bepaalde afstand kunnen afleggen omdat we ook weer in Alphen moeten terugkeren. Mede daarom hebben we in 2018 de gebruikelijke 4-daagse tocht opgerekt naar 6 dagen zodat we wat minder gebonden zijn aan een beperkte afstand.

  2. Nú is het idee ontstaan om op Hemelvaartsdag uit Alphen te vertrekken en dan via de volgende plaatsen (vaarten) te varen: Gouwe, Hollandse IJssel, Vianen, Merwedekanaal, Gorinchem, Heusden en tot slot naar ’s-Hertogenbosch.

  3. In ‘s-Hertogenbosch kun je midden in de stad liggen. Het idee is dat op dag vijf of vroeger of later ieder op eigen initiatief naar zijn eventueel volgende bestemming kan varen. Leden die dat willen kunnen in verenigingsverband in Den Bosch blijven liggen tot en met dag zes. Na dag zes kunnen leden die nog in de stadshaven liggen alle kanten op. De weg naar Limburg, België, Brabant, Biesbosch, Zeeland en Utrecht ligt open voor je. Als je naar Friesland wilt, dan was je niet echt op de kortste weg.

De route die je aandoet nodigt uit tot vele mogelijkheden. In Gorinchem, Woudrichem, Heusden en Den Bosch is veel te zien en te doen en we kunnen hier en daar natuurlijk wel leuke dingen organiseren. Wat dacht je van een rondleiding in Den Bosch, bezichtiging van de St. Jan en de beklimming van de toren waarin het carillon, een rondvaart op de Dieze. Ook in de andere plaatsen kunnen we leuke dingen doen.

Kortom: vertrek uit Alphen, eindstation Den Bosch waarna iedereen zijns weegs kan gaan.

Laat s.v.p. weten wat je van dit idee vindt. Reactie Hemelvaarttocht 2019  Heb je andere suggesties, laat het weten! Reacties graag vóór 20 oktober 2018. Het leveren van een suggestie wil niet zeggen dat je al hebt ingeschreven.

Met beste groet van:
Gerdien en Jaap Snel & Ingrid en Toine Niessen.