WVA logo 70

WVA nieuws


Hemelvaarttocht 2018: Maximale aantal inschrijvingen is bereikt.

Geplaatst op 22-03-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toine

Hemelvaartsdag. Dat is de dag waarop jaarlijks een aantal WVA-ers met hun bootjes een tocht gaat maken. De richting is altijd noord, zuid of oost, maar de organisator van de tocht waakt er natuurlijk voor dat niet tweemaal dezelfde tocht wordt gevaren. Is er dan nooit iets dubbel kun je je afvragen. Ja, daar ontkom je niet aan, maar voor afwisseling wordt altijd zoveel mogelijk gezorgd.

Per 22 maart 2018 hebben 12 schepen zich ingeschreven. Vanaf nu komen nieuwe aanmelders op de wachtlijst te staan. 

 

Dit jaar valt Hemelvaart erg vroeg, namelijk op 10 mei 2018. En dat de temperatuur begin mei erg aantrekkelijk kan zijn hoef ik u natuurlijk niet te vertellen. Een Hemelvaarttocht duurde altijd 4 dagen, dus op zondag weer terug in de haven. Vorig jaar heb ik een kleine enquête gehouden en de oud-deelnemers gepolst over hun wensen. Wat is een favoriete plek om naar toe te varen, wat wil je doen onderweg, hoeveel dagen een restaurantje opzoeken, enz. In het algemeen werd gekozen voor een langere tocht en ook een vrije dag. Uit de enquête kon de conclusie getrokken worden dat (gemiddeld genomen) een tocht van 6 dagen het beste zou bevallen. Dus, een tocht van zes dagen hebben we gemaakt met voldoende vrije tijd. Lees onderstaand wat de planning is.

rietvogel

Donderdag Alphen aan den Rijn - Heemstede
Vrijdag Heemstede - West Knollendam
Zaterdag Knollendam - Alkmaar
Zondag Alkmaar - Uitgeest
Maandag Uitgeest - Zaandam
Dinsdag Zaandam - Alphen aan den Rijn

Donderdag en dinsdag zijn relatief langere vaardagen. Op vrijdag hebben we een leuke fietstocht op het programma staan dat ons door het waterrijke landschap voert. Zaterdag zijn we vroeg in Alkmaar, dus de shopaholics komen helemaal aan hun trekken. Alkmaar heeft meer dan alleen winkels; het is een zeer bezienswaardige stad. De havenmeester heeft al toegezegd dat we een bijzonder plekje krijgen midden in het centrum!

De volgende dag gaan we naar Uitgeest aan het Alkmaardermeer. Een rustige dag waarop u weer helemaal op verhaal komt. Op maandag 14 mei gaan we weer een mooie stad bezoeken: Zaandam. Ook hier liggen we midden in het centrum. Er is genoeg te doen in Zaandam. Nooit in de Zaanse Schans geweest? Mis het niet dit jaar!

Op dinsdag 15 mei varen we weer naar huis. Ook dit is een wat langere vaardag, maar zeer goed te doen.


tsaar-peter-huisjeTsaar Peter huisje.

Trek in deze tocht? We kunnen met ongeveer 12 boten op stap gaan. Meld je nu vast aan. Later volgen details.

Aanmelden kan via de volgende link: Hemelvaarttocht 2018

En denk eraan: wie het eerst komt die het eerst maalt.

Uw organisator, Toine Niessen