WVA logo 70

WVA nieuws


Gouwe oeververvanging Boskoop t/m 1 juli 2022

Geplaatst op 21-01-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert  -  Bron: Provincie Zuid-Holland

Update 19-01-2022. Beste Vaarweggebruiker, 

In een eerder bericht informeerden wij u over de werkzaamheden in het nauw van Boskoop  voor de oeververvanging in de Gouwe.  Op 10 januari 2022 zijn wij gestart met de werkzaamheden. Afgelopen dagen hebben we ruimte gehad om scheepvaart buiten deze stremmingstijden passage mogelijkheden geboden. 

Vanaf donderdag 20 januari is dit niet meer mogelijk. De bloktijden zullen dan gehanteerd worden omdat de rest breedte die overblijft onvoldoende is om scheep te laten passeren.

Gouwe; mededeling; stremming.

Ivm werkzaamheden geldt het volgende:

  • Stremming kmr 21.5 tot 19.0 nauw van Boskoop:
    • maandag 10 januari t/m vrijdag 1 juli 2022 maandag t/m vrijdag 07:00 tot 11:15.
    • maandag 10 januari t/m vrijdag 1 juli 2022 maandag t/m vrijdag 12:15 tot 16:30.

Scheepvaart regeling van kracht.

Informatie:

  • informatie telefoon 0704417500, BC Steekterpoort.
  • informatie VHF 18, BC Steekterpoort.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bedankt voor uw medewerking. Samen houden we Zuid-Holland veilig en beschikbaar.

Wat gaat er gebeuren voor de vaarweg?

De bestaande oeverconstructie moet vervangen worden. Voor een duurzame oeverconstructie die 100 jaar mee moet gaan. Het stuk bevind zich in het smalste gedeelte en zeer kort op de hefbrug van Boskoop.

Doordat de nieuw oeverconstructie moet voldoen aan diverse eisen om de vaarweg in stand te kunnen houden. Is er inzet van groot materieel nodig. De beschikbare ruimte die overblijft is niet voldoende om scheepvaart veilig te kunnen laten passeren.

Wat merkt u ervan als vaarweg gebruiker?

Tijdens het verwijderen en terugplaatsen van de nieuwe oeverconstructie is de vaarweg gestremd voor het vaarwegverkeer. Uiteraard zijn er doorvaart momenten voor scheepvaart.

Door de aanwezige hulpconstructie zal het doorvaren van het Nauw van Boskoop +/-30min duren. Door de beperkte tijd die er is en om de aansluiten met de spoorbruggen te halen zijn deze tijden afgestemd.

Voorkeur afwikkeling scheepvaart:

  • 11:15 tot 11:25 van noord naar zuid. Daarna gestremd.
  • 11:45 tot 11:55 van zuid naar noord. Daarna gestremd.

Uiteraard zal op basis van aanbod en hoeveelheid werkschepen bekeken worden welke wijze de scheepvaart tijdens doorvaart momenten begeleid kan worden.

Verruiming bedientijden

Normaal gesproken starten wij op maandag ochtend met bediening van de bruggen om 06:00uur. Om de schepen meer tijd te geven om het werk vak te passeren voor het eerste stremmingsblok starten wij eerder met de bediening.

Gedurende het project zal de bediening op maandag om 05:30uur beginnen. Dit geld voor alle bruggen die onder de bediening centrale Steekterpoort vallen.

Gouwe, Heijmanswetering en Oude-Rijn vanaf de Maximabrug toe en met de Steekterbrug.

Buiten de stremmingsblokken is regulier scheepvaart volgens bedientijden mogelijk.

Tijdens de doorvaar momenten is er vanaf 19 april 2022 scheepvaartbegeleiding aanwezig. Het kan dus druk worden bij de wachtvoorzieningen. Kunt u dit aan de schippers/leden doorgeven?

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij rekenen op uw medewerking. Samen houden we Zuid-Holland veilig en beschikbaar.

Het scheepvaartbericht , kan nog wijzigen om scheepvaartverkeer beter te kunnen reguleren.

Met vriendelijke groet,
Berend van Turennout
Vaarweg verkeersmanagement
Adviseur vaarwegen
Dienst Beheer Infrastructuur
Provincie Zuid-Holland