WVA logo 70

WVA nieuws


Geslaagde daghavenmeester-bijeenkomst

Geplaatst op 04-11-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Zondagmiddag 3 november is het korps daghavenmeesters in het zonnetje gezet. Er was een grote opkomst op de locatie van Les Pointeurs. Het was een mooi moment om het afgelopen havenmeester seizoen te evalueren en om gezellig bij te praten met de collega havenmeesters.

Onze voorzitter Marius opende de middag met een bedankje voor de inzet van de grote groep vrijwilligers en tevens gaf hij toelichting op enkele onderwerpen, die voor de havenmeesters van belang zijn (zwemmers, campers en de brug).

20191103-001-ps

Anneke zette Piet en Astrid in het zonnetje met een bedankje voor de jarenlange inzet voor de havenmeesterplanning, de inkoop en voor het verzorgen van de hapjes en drankjes. Door de verkoop van hun schip en verhuizing naar een andere plaats dragen zij deze taken over aan anderen. 

20191103-005-ps

Albert gaf een overzichtje van de recensies in het gastenboek. Onze WVA-haven wordt hooggewaardeerd door onze passanten en tevens door het havenpannel van het blad Motorboot. Iets om trots op te zijn. Er werd aangegeven, dat de ANWB een fout heeft gemaakt op de allernieuwste papieren waterkaart (nummer 11 van 2019). De WVA-haven staat er tweemaal op. Zowel bij molen De Eendracht als bij de Vrouwgeestmolen / Weteringpark. Verder werden enkele opmerkingen en suggesties van de havenmeesters ter harte genomen, goed om deze terugkoppeling te mogen ontvangen. En heel fijn om te weten, dat Hans en Margreth de bevoorrading van de Lis gaan verzorgen.

Verder is de daghavenmeesterplanning voor 2020 deze middag volledig ingevuld. Er waren vijf weken opengevallen, die niet meer door (uitgetreden) havenmeesters van 2019 worden ingevuld. Tot vreugde van het bestuur, zijn er vier leden, die deze taak voor het eerst, al dan niet in duo verband, gaan invullen, er is een herintreder en er is iemand die een week extra gaat invullen. De planning kan door alle leden via de besloten pagina's worden bekeken.

havenmeester-2

"Daghavenmeester, misschien wel de leukste job van de WVA!"

Het was een mooie afsluiting van het seizoen, en onder het genot van een hapje en een drankje werd er gezellig bijgepraat en met de komende 5 herfst- en wintermaanden in het vooruitzicht verheugen velen zich alvast weer op het komende vaarseizoen.