WVA logo 70

WVA nieuws


Firma Daniël gestopt na meer dan een eeuw

Geplaatst op 31-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ben

De naam van een jachtwerf die wij als WVA'er altijd in onze geheugens zullen onthouden.

Bijna vanaf het begin van ons clubblad Toplicht hebben zij de vereniging gesteund met hun advertenties in het gedrukte clubblad en later op de website. Zelfs waren ze als bedrijf lid van onze vereniging. Daarnaast gaven ze de verenigingsleden korting op hun producten.

Velen van ons waren er kind aan huis. Had je iets nodig, dan ging je om de hoek naar Daniël. Dat was fijn zo'n winkel vlakbij. Ook passanten werden vaak door onze WVA havenmeesters naar Daniël doorverwezen voor onderdelen en service. Zo hielpen we elkaar.

Natuurlijk was Daniël ook voor het winterstallen de aangewezen plek voor veel van onze leden. De praatplek in de haven werd in de winter vaak even verplaatst naar de werf bij Daniël. We hebben er met velen onze watersport hobby zoals schuren, poetsen en verven uitgeoefend en hielden regelmatig elkaar met een praatje van het werk.

Dat is nu na meer dan 100 jaar Daniël voorbij. Vanaf 31 mei 2024 moest alles weg zijn en is de werf gesloten... De winkel wordt gelukkig door Frits voortgezet en wel onder de naam  DANIËL MARITIEM.

danielwinkel-3.

Let goed op! De ingang naar deze winkel loopt via de naast gelegen Droge Haven aan de Zinkweg 9. Komende vanaf de WVA haven via de Kalkhovenweg is dat de zijweg rechts net voor het benzinestation.  

De service aan dieselmotoren en andere boten services wordt voortgezet door oud Daniël medewerker Fred Verduijn.  Wie kent hem niet? Hij heeft bij veel van onze leden al decennia de motor winter- en zomerklaar gemaakt. Fred heeft een schat aan ervaring op dieselmotoren. Natuurlijk juist de Vetus diesels hebben voor hem geen geheimen. Klik op het FRED VERDUIJN logo op de adverteerders pagina en u zult hem vinden.

Wij wensen Frits, Ernst en Leon Daniël  het allerbeste met de genomen beslissing en danken ze voor de jarenlange service die ze aan vele WVA leden hebben verleend. En natuurlijk ook Fred Verduijn die nu onder eigen vlag gaat werken.

Namen een trouwe klant...