WVA logo 70

WVA nieuws


Een laatste groet aan de WVA leden

Geplaatst op 27-02-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Corrie Burggraaf

Langs deze weg wil ik een laatste groet brengen aan de WVA leden en veel mensen ook bedanken voor kaarten, wat lekkers, bloemen en bezoekjes sinds ik ziek ben.
De spierziekte ALS is helaas nog steeds ongeneselijk en na de eerste verschijnselen tijdens onze vakantietocht naar Berlijn in 2013 met de Cyrnos, moet ik helaas bijna afscheid nemen van mijn leven, omdat het ondragelijk wordt.
We zijn bijna 30 jaar met veel plezier lid geweest van de vereniging. We hebben genoten van alle vaartochten, uitjes en avondjes. Vanaf het eerste uur waren wij betrokken bij de bouw en het onderhoud van de haven en het clubschip. En ik schreef graag een verhaal voor het Toplicht. Ik heb op deze manier veel mensen leren kennen en vele uurtjes gezellig doorgebracht op de haven of op het water. Vanaf het terras van de Lis keek ik graag naar de Vrouwengeest molen, waar ik in mijn jeugd vaak gelogeerd heb.
Door vroegtijdig van de Vut regeling gebruik te maken, hebben we gelukkig de laatste tien jaar eerst met onze zeilboot de Sark en de laatste 3 jaar met onze motorboot de Cyrnos lange zomers op het water door kunnen brengen en mooie vakantietochten gemaakt. Dat geeft veel mooie herinneringen. En ik heb ze ook op papier vastgelegd.
Wim hoopt nog te blijven varen zolang het nog kan. Maar we hebben 43 jaar, de zomers op het water doorgebracht. Met een heel klein zeilbootje zijn we begonnen en ik kon eerst maar moeizaam wennen aan het schuin gaan en de hoge golven.  Maar daarna hebben wij nog veel vaarplezier gehad. Door het zelf veel af- en verbouwen van schepen die steeds groter werden en zo ook ons vaarwater. Ik hield na jaren van alleen zeil hijsen graag zelf het stuur in handen.
Helaas moet ik nu alles uit handen geven. Mijn boot maat is nu al een tijdje een geweldige mantelzorg maat en zal alleen verder moeten sturen.

Met hartelijke groet, voor allemaal van Corrie Burggraaf.