WVA logo 70

WVA nieuws


Het is de 'Bikkels van Boskalis' weer gelukt!

Geplaatst op 08-04-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: ben  -  Bron: Marinetraffic

In deze eerste stormachtige week met sneeuw, hagel en lage temperaturen van april hadden we ons ander weer voorgesteld, na de dagen vorige week met 24 graden in maart. We moeten het er mee doen, dan nog maar even wachten voor we weer het water opgaan.

Heel anders ligt dit voor de Smit Salvage bikkels die de Eemslift Hendrika moeten bergen. Wat een spectaculaire beelden waren er in het nieuws te zien. Ten eerste het schip zelf, dat in de hoge golven als een Dinky Toy twintig meter omhoog werd gestuwd en dan weer naar beneden viel. Voor zolang het gaat nog steeds met het dek aan de bovenkant en drijvend. Ook de redding van de bemanning van dit schip door de Noorse kustwacht helicopter was op de diverse nieuwszenders goed te volgen. 

De Eemslift Hendrika

Maar de berging van het schip is echt spectaculair en nog veel gevaarlijker. Deze klussen worden vaak met succes door Boskalis opgepakt en dat is ook voor ons als watersporters interessant om te volgen. Het laatste nieuws over lopende bergingen is te vinden op de website www.swzmaritime.nl


Laatste Nieuws 8 april 2021: Berging van de Eemslift Hendrika loopt voorspoedig!

'Op 7/7 om 21.30 uurzijn vier personen neergelaten op het schip en is er verbinding gemaakt met de twee sleepboten. Met een tug boat voor en een tug boat achter nu onderweg naar Alesund'

eemslift-sleep

 

Gelukt! Nu veilig afgemeerd aan de kade in Alesund


Zit u in deze Corona tijd zich thuis te vervelen. Google dan maar eens op video's van  "Smit Salvage" en u vindt dan legio kwaliteitsopnames van bergingsacties. Bekijk ze op uw tablet of PC of nog beter, stream ze naar uw HD grootbeeld TV en u blijft naar een boeiend schouwspel kijken. 

smit-salvage