WVA logo 70

WVA nieuws


Daghavenmeester: een mooie bijdrage aan de WVA

Geplaatst op 02-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur

Daghavenmeesters (m/v) zijn onmisbaar voor de WVA.  Hoe zouden wij onze watersporthobby kunnen beoefenen zonder onze behulpzame havenmeesters? 

In 2017 hebben wij succesvol een oproep gedaan voor daghavenmeesters. Een achttal leden zijn al dan niet in duo-verband toegetreden tot de groep daghavenmeesters. Inmiddels draait deze nieuwe lichting al weer twee jaar zeer succesvol mee. 

Helaas vallen er in 2020 een aantal daghavenmeesters, die deze job al vele jaren hebben ingevuld, af.   

Motivatie is niet het probleem. Sommige havenmeesters uit de groep zijn echter gestopt met varen of zijn verhuisd, anderen hebben een hoge leeftijd bereikt die soms lichamelijke beperkingen met zich meebrengt waardoor deze taak ietsjes te lastig voor ze wordt. 

Behoefte aan vers bloed!

Er is dus een dringende behoefte aan uitbreiding van ons daghavenmeesterkorps. In de ideale situatie is een vrijwilliger 1 week per jaar daghavenmeester, momenteel zijn er leden die meerdere weken per zomerseizoen daghavenmeester zijn.

U helpt uw vereniging en collega WVA’ers ermee en wij kunnen er met zijn allen voor zorgen, dat de brug voor eenieder die in en uit wil varen vlot bediend blijft worden. Zouden we deze taak middels inzet van de huidige ledeninzet niet kunnen invullen, dan is het inhuren van een professionele kracht een zeer kostbaar alternatief. Met gevolg dat deze hoge kosten uiteindelijk door onze leden / havengebruikers betaald zullen moeten worden.

Zondag 3 november komen de daghavenmeesters bij elkaar voor een gezellige evaluatiemiddag. Bent u geinteresseerd in deze functie in 2020 kom dan ook even langs.

Meer informatie.

Meer informatie kunt u lezen en verkrijgen via: Oproep voor Havenmeesters in 2020 

Lees vooral ook het nieuwsbericht waarin u kunt lezen hoe tevreden onze passanten over onze haven(meesters) zijn.Gastvrije en nette jachthaven. Tevredenheid alom!

 

“Misschien wel de leukste job van de WVA”