WVA logo 70

WVA nieuws


Code Oranje: Tropische hitte en geen Water.

Geplaatst op 21-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maja

Nieuwe beschoeiing Jollensteiger.

Code Oranje! De warmste 19 juli ooit. Een door de gemeente ingeschakelde aannemer was bezig om de beschoeiing van de jollensteiger aan het Weteringpad te vervangen. De laatste planken werden geplaatst. Daan T. en Hans van der L. kwamen bij havenmeester Pieter op de koffie.

Geen koffie!

Hans ging koffie zetten en merkte dat er geen water meer uit de kraan in de Lis kwam. Eén en één is twee. Daan en Hans hadden direct door dat de waterleiding kapot geslagen was.

fjsl7802

Crisis Team.

Het lukte Daan om de professionele WVA-duiker Frits de V. uit zijn Camper te halen. Zowel de vakantieplannen van Daan als die van Frits werden, vrijwillig, helaas een dag uitgesteld. Dat alles voor het goede WVA-doel. Er moest direct gehandeld worden. Het team van drie man was compleet. Frits trok zijn duikerspak aan en ging onder water. De kapotte waterleiding werd opgedoken en er is een tijdelijke aansluiting gemaakt tussen de Lis en de waterleiding op de steigers.

cxea9553

 dugj0429

 ajta4939

 bqao9323

De heren hebben hard gewerkt, het was peentjes zweten op deze hete dag. De dames hebben steeds drinken aangevoerd, dat was wel nodig met die hitte. De stemming zat er goed in en wij hebben met elkaar ondanks de vervelende situatie veel plezier gehad.

 jzue4612

Wat een prachtige prestatie is er geleverd!

Om een uur of 4 in de middag was er  weer water in de Lis en kon iedereen weer gebruik maken van douche en toilet. Vervolgens hebben de harde werkers tot in de kleine uurtjes zitten “afkoelen” op het dakterras van de Lis. Wat is het fijn om te ervaren dat wij in onze vereniging zulke leuke, flexibele en deskundige leden hebben. Het was anders nooit gelukt om binnen enkele uren een noodoplossing voor de waterleiding te hebben. Ondanks alle commotie en de extreme hitte hadden wij een hele gezellige dag samen.

Geweldige prestatie Daan, Frits en Hans! Hartelijk dank!

Welverdiend op vakantie.

De volgende dag, nadat wij zeker wisten dat er geen problemen meer waren zijn alle drie op vakantie vertrokken! Na de vakantie periode komt er vast weer een definitieve oplossing.

Uw ooggetuige,
Maja