WVA logo 70

WVA nieuws


Code Geel: Dat geldt toch niet voor ons! OF TOCH WEL??

Geplaatst op 09-06-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

De waarschuwingen voor de eerste Zomerstorm waren begin van deze week niet van de lucht. Reden genoeg om even te controleren of onze schepen nog extra attentie nodig hadden. Afgelopen dinsdag moest de WVA-brug zelfs op Dubbelrood worden gezet. De brug openen was onverantwoord met Windkracht 8 tot 9 over onze haven. Een aantal van de overige bruggen in Alphen aan den Rijn mochten vanwege deze storm ook niet meer draaien.

Enkele leden op de haven hebben gedaan wat zij in deze gevaarlijke omstandigheden konden om erger te voorkomen. Toch konden zij helaas niet voorkomen, dat er schade ontstond. Zeilen zijn kapot gewaaid en zelfs braken er touwen af en schoten er touwen los.

Een schip dat wel zodanig vast lag, dat het zelf wel tegen de storm bestand was, werd helaas ongelukkigerwijze beschadigd door een ander schip. 

Opvallend is, dat er scheepseigenaren zijn die na een dergelijk zware storm geen poolshoogte komen nemen van de status van hun schip. En ook na de zware storm van de afgelopen dagen zijn er nog schepen in de haven, die op een zeer bedenkelijke wijze vast liggen.

Het is een ieder toch duidelijk, dat hij of zij verantwoordelijk is voor de schade die zijn of haar vaartuig toebrengt aan eigendommen en/of bezittingen van derden. Om in geval van schade nog maar niet te spreken over de ergernis van de mensen die zuinig zijn op hun kostbare bezit.