WVA logo 70

WVA nieuws


Brandweer in de haven!

Geplaatst op 05-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Gelukkig betrof het een oefening! Vrijdag 5 oktober, alarm in de haven, er waren twee drenkelingen. Een poppenkind op een driewieler was van de steiger in het water gevallen. Poppenvader dook er achteraan, beiden kwamen al snel niet meer boven water. Dit was het scenario voor een oefening van de Alphense Brandweer. Onder toeziend oog van coördinerende brandweerlieden kwam er al heel snel een duikploeg van 6 brandweerlieden in onze mooie haven. Met de nodige moeite werden de drenkelingen op de bodem van de haven getraceerd en boven water gebracht. Het in de haven drijvende driewielertje was een stille getuige. Een les voor ons allen, niet fietsen op de haven en verlies de (klein)kinderen niet uit het oog.

 

20181005-028-ps

Na vertrek van de eerste duikploeg werd op een andere plek een drenkeling in het water gegooid. De tweede duikploeg was ook snel ter plaatse. Eén van de duikers met een perfecte observatie had al heel snel door waar de drenkeling op de bodem lag. Vanwege een echte melding, moest het brandweerteam vervolgens halsoverkop met loeiende sirene de haven verlaten.

 201801005-060-ps

Het brandweer team was lovend over netheid van onze haven en over de voorzieningen. De havenplattegrond met daarop alle veiligheidsmiddelen vonden zij perfect en het op de achterzijde geplaatste calamiteitenplan kreeg lof vanwege de overzichtelijke en pragmatische benadering. 

20181005-054-ps

Het mes snijdt aan twee kanten. De Brandweer kon een perfecte oefening in een echte haven uitvoeren. De WVA staat op de kaart bij de Brandweer. De wagens weten nu ook, dat zij met hun wagens bovenaan, aan het eind van het fietspad kunnen komen. In geval van een calamiteit kan de WVA en haar leden en passanten van snelle en adequate hulp worden voorzien. De Alphense brandweer komt vast met andere duikploegen bij ons terug om nogmaals te oefenen.

20181005-010-ps