WVA logo 70

WVA nieuws


Al voor 1 April is de haven gereed voor het nieuwe seizoen.

Geplaatst op 31-03-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Geen grap, het is nog niet eens april en de WVA-haven is al volledig klaar voor het nieuwe zomerseizoen. Vrijdag 31 maart 2017 heben 26 enthousiaste dames en heren, de haven weer in volle glorie, spic en span op orde gebracht.

Onder bezielende leiding van de Havencommissaris werden de taken verdeeld, en door zelfstandig functionerende teams uitgevoerd. Onder een heerlijke lente zon en 21 graden Celcius op de thermometer, maakten vele handen licht werk.

Havenzomerklaar 2017 1

In alle vroegte heeft de firma de Rijk al een aantal palen bij de jollensteiger geplaatst. De leden monteerden de lieren. De bootjes kunnen nu eenvoudig met een lier uit het water worden gehaald.

Havenzomerklaar 2017 3

Aangezien het openen van de brug slechts een onderdeel van onze taak is, is het woord "Brugwachter" vervangen door "Havenmeester". De Havenmeester is de WVA gastheer of gastvrouw voor onze passanten. Het openen van de brug is slechts een van de activiteiten.

Havenzomerklaar 2017 4

De WVA vlag hangt weer in top. Passanten weest welkom!

Ook deze keer werd de inwendige mens weer uitstekend verzorgd met voldoende koffie, koeken, heerlijke soep en lekkere broodjes. Na de werkzaamheden ging een ieder voldaan huiswaarts. 

Havenzomerklaar 2017 6

Terwijl een deel van de harde werkers binnen in de Lis aan de lunch zaten en een ander deel heerlijk buiten in het zonnetje zat te eten, bedankte de Havencommissaris iedereen voor de enthousiaste medewerking en inzet.  

De vrijwilligers, die zich er op hadden verheugd om op zaterdag 1 april te assisteren bij het zomer gereed maken van de haven kunnen wij slechts adviseren om hun tijd aan het eigen schip te besteden.

De WVA-haven is klaar voor 2017!