WVA logo 70

WVA nieuws


AED/reanimatie training gevolgd door veel daghavenmeesters.

Geplaatst op 10-01-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Albert

Voor de veiligheid van onze leden en van onze gasten, hebben 16 van onze daghavenmeesters een AED-opfriscursus gevolgd. Door een professionele ambulance medewerker werd op de locataie van Les Pointeurs een opfrissingstraining reanimeren gegeven. Het was een interactieve en zeer actieve training.

Bij een hartstilstand staat het hart vaak niet helemaal stil, maar is er sprake van kamerfibrillleren. Door een snelle en chaotische prikkeling van de hartkamers, trekken deze niet meer samen. Een AED kan het hart resetten bij kamerfibrilleren. De hartspiercellen worden weer gelijk geschakeld, waardoor het hart weer normaal gaat pompen. Dit noemen we ook wel defibrilleren. Door het gebruik van de AED kan het hartritme zich weer herstellen. Zonder AED zou dit niet kunnen.

In ons clubschip de LIS is al enige jaren een AED aanwezig. Het is een gerusstellende gedachte dat een groot deel van onze daghavenmeesters op 9 januari 2019 opnieuw een opfrissingscursus heeft gevolgd. De vorige training was in januari 2017.

Op de bij de WVA aanwezige AED is een onderhoudscontract afgesloten, opdat wij altijd over een betrouwbaar werkend apparaat kunnen beschikken. Ieder jaar worden de batterijen vervangen en wordt de goede werking gecontroleerd.

De AED in de LIS hangt direct naast de trap van de sanitaire ruimte.

 20190109-005-ps

20190109-002-ps

20190109-006-ps