De WVA bestaat 50 jaar!

WVA 1971 - 2021

Introductie door onze voorzitter.

Dag Lieve mensen,

Ons lustrum wordt gevierd op 11 september en op 20 november. Het is niet zomaar een lustrum want 50 jaar is natuurlijk niet niks.

Feest 20 november 2021.

Onze vereniging werd opgericht op 24 november 1971. Deze dag valt midden in de week. Vandaar dat onze keuze voor het lustrumfeest op zaterdag 20 november is gevallen. U mag deze zeer bijzondere gebeurtenissen natuurlijk niet missen. Het wordt weer echt feest! Op 20 november gaan we op reis met de bus. Vertrek om 16.00 uur vanaf de haven. Terug circa 23.00 uur. Verder is hierover op dit moment nog geen nieuws, deze informatie houden wij voor een later moment.

Zomerfestijn 11 september 2021.

Omdat we vaak niet zo actief zijn in de winter heeft uw feest comité, bestaande uit Henny van Harmelen, Anneke Bos (ja ze is er weer even) Evert Handgraaf en ondergetekende, besloten ook een zomerfestijn te organiseren. Dit hebben we gecombineerd met het nieuw leven inblazen van de jaarlijkse BBQ. Op 11 september gaan we met de hele vloot, versterkt met opstappers zonder boot, naar de Hemmen. Daar gaan we eten, drinken (en een deel van jullie) slapen. De opstappers worden thuisgebracht. Neem je zwembroek maar mee, net als je wolletje.

Varen en barbecuefeest op zaterdag 11 september.

Wij vertrekken 11 september tussen 12.00 uur en 12.30 uur vanaf de WVA-haven en varen via een omweg naar het Braassemermeer. Onderweg gaan wij een beetje puzzelen. De puzzelformulieren worden vlak voor het vertrek uitgereikt. De eerste prijs is een mooie vetlederen medaille. De tocht is zo uitgezet, dat zeilboten ook mee kunnen varen.

Op de Hemmen wordt er een deel van het hoofdeiland afgezet voor de WVA. Hier kunnen we aanleggen en kunnen de schepen indien gewenst gebruik maken van de elektriciteitsvoorziening. Waarschijnlijk moeten er boten dubbel liggen, dus de grootste boten tegen de wal en de anderen er tegenaan (boeg/ spiegel).

Op de Hemmen houden wij een feestelijke BBQ. Neem wat stoelen en tafels mee, wat olielampen en mogelijk wat fakkels voor de late avond. Liggeld hoeft er niet te worden betaald, de rekening is voor de WVA-feestcommissie. Naast onze eigen tafeltjes en stoelen staan er op de kant ook zitjes en tafels waarop en waaraan wij plaats kunnen nemen. Het toilet is op loopafstand. Er zal wat muziek zijn en na de BBQ doen we met elkaar een spel of gaan we een beetje bomen. Het kan wel koud worden dus neem een vestje of een plaid mee.

De volgende ochtend gebruiken we de faciliteiten voor een gezamenlijk ontbijt of ontbijten op eigen boot. Hiervoor neemt een ieder zijn eigen spullen mee.

Wie geen boot heeft kan meevaren met anderen. Bij voorkeur spreekt u zelf van tevoren met anderen af over wie met wie meevaart.

Aan het eind van de zaterdagavond zal een boot van Van Leersum diegenen zonder eigen boot, die geen terug hebben naar de WVA-haven brengen. De anderen blijven natuurlijk slapen.

Met vrolijke groet en hopelijk tot 11 september,
Marius Wulffers
Voorzitter WVA

Programma 11 september.

U kunt zich tot en met 22 augustus 4 september 2021 aanmelden voor dit 1e evenement.

Vanaf de WVA-haven een varende puzzeltocht met een BBQ op de Hemmen als bestemming.

 • De varende puzzeltocht begint om 12.00 uur op de WVA-haven
 • Onze voorzitter Marius begint met een welkomstwoord en benadrukt het belang van de vereniging en het belang van samen een vereniging zijn.
 • Om ongeveer 12.15 uur begint het uitreiken van de puzzel formulieren.
 • Het is een puzzeltocht die samengesteld wordt met foto’s. Het gebruik van Internet gaat u niet helpen.
  • Er zijn geen hoogtebeperkingen voor de schepen, er zijn wel bruggen die geopend moeten worden. Het is wel handig om enigszins bij elkaar in de buurt te blijven varen. Er zijn wel bruggen die open moeten dus voor zeilboten is het handig om bij elkaar te blijven.
 • Tussen 16.00 en 17.00 uur varen de deelnemers van de puzzeltocht de Hemmen op het mooie Braassemermeer binnen. Het middeneiland is voor de WVA gereserveerd. Daar kunt u afmeren. U wordt uiterlijk om 17.00 uur in de Hemmen verwacht.
 • Alle WVA-leden met hun partner zijn uitgenodigd voor de BBQ.
 • U wordt ontvangen met een eerste drankje.
 • Voorzitter Marius opent de Barbecue om ongeveer 18.00 uur.
 • Het geplande einde van de Barbecue is om 22.00 uur.
 • Voor de boten die blijven overnachten op de Hemmen wordt het havengeld door de WVA betaald.
 • Voor de mensen die zonder eigen boot zijn gekomen vaart de Maria-Cornelia om 22.00 uur naar de WVA-haven om u daar weer aan wal te brengen.
 • Op zondag ontbijt een ieder aan boord van het eigen schip, of u kunt nog gebruik maken van de nog aanwezige faciliteiten van de vorige avond. Men vertrekt daarna weer naar de WVA-haven of welke bestemming u ook wilt.

Praktische informatie:

 • Het organisatiecomité heeft een warme zonnige dag met weinig wind besteld.
 • Op de Hemmen wordt een partytent geplaatst, daardoor zijn wij niet afhankelijk van de weersomstandigheden. In de tent zijn zitjes en opbvouwbare picknick tafels. Als u het wilt kunt u ook zelf uw stoelen en tafeltje meenemen.
 • Er zijn beperkt vegetarische gerechten beschikbaar. Daarnaast is er vis en vlees. Er wordt door koks gebarbecued. Als iemand een speciaal dieet heeft, kan hij of zij vooraf met Anneke bellen.
 • De bar wordt per toerbeurt door WVA-leden bediend.
 • In verband met Covid-19 kunnen er volgens de huidige richtlijnen twee mee-vaarders per schip aan de puzzeltocht deelnemen.
 • Het organisatiecomité doet er alles aan om deze dag verantwoord en veilig te laten verlopen, echter eenieder die aan deze dag deelneemt doet dit voor eigen risico.

Voorbehoud:
Tijdens het organiseren van dit evenement zijn de vooruitzichten dusdanig dat er geen belemmeringen vanwege Corona meer zullen zijn. Wij houden ons als WVA echter aan de maatregelen van de overheid, indien de vooruitzichten onverhoopt anders uitpakken, dan zullen wij u tijdig informeren.

WVA Lustrum 2021 Deel 2: 20 november

Voor 20 november willen wij nu nog niets verklappen. Hou er alvast rekening mee dat de bussen op 20 november om ongeveer 16.00 uur van de parkeerplaats bij de haven vertrekken. Het aanmeldformulier voor deze dag ziet u na de zomerperiode.

 

Beide WVA-lustrum feesten worden georganiseerd door onderstaande commissieleden:

Anneke de Heij, Henny van Harmelen, Evert Handgraaf en Marius Wulffers.


Via onderstaand formulier kunt u zich Inschrijven :

Aanmelden Lustrum evenement 11 september 2021


lustrum-1023