Even voorstellen: Marius Wulffers

Te gast. 

Vorig jaar zomer was de “ Lenk “ te gast bij de WSV Alphen voor een nachtje, bij de bewoners van een van de omliggende woningen, Yvonne Zwaan en Rob Remmerswaal zij hadden ons uitgenodigd om gebruik te maken van hun ligrecht.

Dat beviel goed en was bovendien veel dichter bij huis dan de Doeshaven waar we lagen. Alles ziet er netjes en verzorgd uit. Dus hebben Lenneke en ik ons ingeschreven als lid bij de vereniging per 1 oktober 2018.

In voor een bestuursfunctie.

De vooruitzichten op een ligplaats waren redelijk tot goed kwam ik te weten tijdens het winterklaar maken van de haven. Bij het koffie drinken de zaterdag daarop vertelde ik aan Albert en Ben dat ik wel in was voor een functie in het bestuur. Voorzitter, werd er gesuggereerd?

Een brug te ver?

Dat leek mij wel een brug te ver. Geen kennis van de geschiedenis noch enige kennis van en over de leden. Ik dus op zoek naar draagvlak. Na het bijwonen van een tweetal bestuursvergaderingen kwam ik tot de conclusie dat voorzitter worden met behulp van de overige bestuursleden best wel een optie kon zijn. Klopt dus want nu ben ik het.
Enkelen van jullie heb ik inmiddels ontmoet op de mooie “Kampen reis”. De meesten ken ik gewoon nog niet helaas. Hopelijk gaan we daar “samen“ wat aan doen!

Eerst maar even wie ik ben:

Marius Wulffers, 68 jaar oud, geboren OP Scheveningen en woon sinds een paar jaar in Alphen aan den Rijn. Daarvoor lange tijd in Koudekerk dat ook Alphen werd en daarvoor in Zwammerdam. Daarom maar naar de stad verhuisd en nu wonen we in de Van Mandersloostraat boven de ANWB winkel. Leuk appartement, natuurlijk aan het water. Jullie gaan allemaal bij mij langs varen van de zomer denk ik. 

marius-wulffers-foto-wereldbol-ps

Mijn ouders hadden al een boot voordat ik er was. Mijn vader heeft drie stalen zeilboten gebouwd. Helemaal van de tekening, niks geen prefab. Ook ik heb vele meters laswerk verricht. De laatste was een Schelde Schouw van bijna 10 meter.

Getrouwd in 1975 met Lenneke Rozestraten uit Alphen aan den Rijn. Vaak leenden wij de boot van mijn ouders en gingen op vakantie naar Nieuwkoop. Als ik in de mast klom kon ik ons huis in Zwammerdam zien. Toch hielden we het moeiteloos twee weken vol op dat mooie water. We komen er nog steeds graag, we passen nog net in de sluis.

Ik daag u allen uit voor een praatje!

Onze haven is een juweeltje. Alles lijkt prima geregeld te zijn. Een goed geoliede machine. Fijne mensen! Voorlopig lijkt er alleen onderhoud nodig te zijn en ook daarom heb ik deze rol aanvaard. Toch moeten we bij de les blijven en onze vereniging continu blijven verbeteren. Dat doen we met z’n allen natuurlijk.

De "Lenk" in box 41.

De “Lenk“ ligt in box 41. Wij hebben twee vlaggen achterop (waarom leg ik later nog wel eens uit). Als de vlaggen uithangen zijn we aan boord en ik daag jullie allen uit voor een praatje.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers

Maart 2019