Griep en andere zaken.

Het raakt ons allen diep.
Die laatste nieuwe griep.
Wij zitten op de blaren.
En kunnen bijna niet varen.
Hopelijk dat geen van ons die griep opliep.

Droef te moede

Ja, dames en heren, het wordt mij droef te moede zou heer Bommel tegen Tom Poes hebben gezegd. Op deze manier lopen we tegen een Olliogofrenische allientatie aan. (Tijdelijk gebrek aan levensvreugde).

Het is niet anders, Corona heeft ons even met de neus op de feiten gedrukt. Het scenario van diverse films dreigt werkelijkheid te worden.
Lenneke en ik hebben ons gastvrije huis gesloten. Geen zaterdagmiddagborrels, geen kaartavondjes, geen kinderen en geen kleinkinderen.

Het ritueel slachten van de Paashaas. 

marius-paashaas-20200404-ps

Het ritueel slachten van de Paashaas moet dit jaar anders. De kleinkinderen mogen opgeven welk deel van de haas ze willen hebben en dan zullen wij hem voor de camera wel in stukken hakken.

Als we opstaan besluiten we samen in welke volgorde we de dingen, die we gisteren ook al hebben gedaan, vandaag zullen gaan doen. Dan lijkt het net een andere dag. Helaas zijn het zo weinig dingen dat we alle varianten al hebben gehad.
Inmiddels zijn dochter en (schoon-) zus ingezet voor de verzorging van corona patiënten in Alrijne en Oudshoorn. Ja dames en heren, dat is vlak bij onze haven.

Het bestuur heeft voor de haven de bekende maatregelen genomen. Met al onze grijze koppen zijn wij doelgroep nummer één voor die enge beestjes. Ik neem aan dat eenieder zich kan vinden hierin en zich strikt aan de regels zal houden. Zal moeilijk zijn nu het mooie weer eraan komt maar DOE HET!

Tot zo ver mijn droef te moede deel van dit verhaal.

Nu de positieve dingen.

We hebben nu immers meer tijd om na te denken waar we heen gaan later dit jaar. Routes uitstippelen, overnachtingsplaatsen selecteren en het laatste roestplekje wegwerken. Ik verwacht dat als het weer kan, we massaal op weg gaan. Haven leeg, passantenplaatsen vol.

Onze haven ligt er mooi bij. Met een geringe inzet is hij vorige week uit z’n winterslaap gehaald. Water staat weer op de steigers, de zonnekap zit op De Lis en de elektriciteitsmeters zijn uitgelezen. De krant wordt weer bezorgd en het vuil regelmatig opgehaald. De toiletten zijn dicht en de schoonmaker wordt doorbetaald. Alleen de havenmeester en partner mogen in De Lis en er is binnen geen koffie en ook niet op het dek.

Het gaat allemaal weer goedkomen!

Pas echt op jezelf, dan maken we er straks nog een mooi vaarjaar van.
Houdt u zich aan de 1,5 meter regel en ga niet met meer dan 2 mensen op uw sloep/schip varen.

Vrolijke groeten,
Marius Wulffers
Voorzitter
4 april 2020

 

P.s.: Vorig jaar zaten de bomen op ons parkeerterrein vol met de kriebelrupsen. Wees voorzichtig, ze zitten er zo weer.