Even voorstellen Maja Touw

Graag wil ik mij even voorstellen aan de leden van de WVA.

Ik ben Maja Touw (66 jaar) en al 40-jaar getrouwd met Daan, wij hebben 3 kinderen en zijn de trotse opa en oma van 6 kleinkinderen in de leeftijd van 0-5 jaar. Wij wonen in Bergschenhoek.

Het watersportvirus hebben wij duidelijk overgedragen aan de kleinkinderen, zij zijn graag aan boord en wij zijn omgedoopt tot “opa en oma Boot”. Als jeugdarts ben ik de laatste 15 jaar werkzaam geweest in Gouda in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Dit werk heb ik altijd met veel voldoening gedaan.

Fokkemaatje op een Pluis. 

Mijn voorgeschiedenis op het water is beperkt, ik ben alleen fokkemaatje geweest bij mijn broer op ons zeilbootje, wij hadden een Pluis, waar wij veel wedstrijden mee gezeild hebben, onder andere de jaarlijkse wedstrijden op de Braassem.

Na een periode van kamperen en een zomerhuisje in Zeeland, brak bij ons de tijd aan van een nieuwe uitdaging. De kinderen waren de deur uit en wij kregen wat meer armslag om regelmatig weg te kunnen gaan. Om deze reden hebben wij in 2010, onze eerste boot gekocht, een Maril 950, onze eerste INN-TOUW. Deze boot kochten wij in Woudsend en wij zijn daar, in een naburige jachthaven, blijven plakken tot 2021.

WVA leden hebben ons bij de WVA gebracht. 

Omdat ik in Gouda werkte had ik geen behoefte om in mijn werkgebied vakantie te vieren. Wij lagen in een gezellige haven en hebben Friesland, de Waddeneilanden, Overijssel, Groningen en Noord-Holland via het water ontdekt. Tijdens onze reizen over het water zijn wij vrienden geworden van enkele WVA-leden, zo zijn wij in contact gekomen met de WVA en hebben ons in 2020 ingeschreven als lid, wij hadden een winterplek in de winter 2020/2021 en in mei 2021 werden wij verrast met een vaste plek, box 42.

Warme ontvangst. 

Wij werden warm ontvangen en al snel voelden wij ons thuis in deze gezellige haven. Nu ik met pensioen ben, vind ik het niet erg meer om in mijn werkgebied te varen. Voor ons is het voordeel van WVA, dat het een hele gezellige verenigingshaven is en de haven is voor ons ook veel dichterbij.

Ligplaats commissaris. 

Al snel werd aan ons gevraagd om een bestuurlijke functie in te nemen. Omdat ik ervaring heb in verschillende besturen heb ik uiteindelijk besloten om deze uitdaging aan te gaan en om Ben op te volgen als Ligplaats Commissaris. Het afgelopen halfjaar heb ik op de achtergrond meegedraaid om alle ins en outs van deze functie te leren en om wegwijs te worden in E-Captain. In april zal ik de taken van Ben overnemen.

Hoewel ik niet in de buurt woon, ben ik regelmatig op de haven en goed te bereiken. Wie nader wil kennismaken, kan mij vinden op de INN-TOUW, box 42.

Een vriendelijke en sportieve groet,
Maja Touw
Maart 2022

20220318-001-maja-touw