WVA sinds 1971

Leo en Gerda Kruik stellen zich voor

Even voorstellen,

Graag wil ik me even voorstellen aan alle WVA watersportvrienden. Mijn naam is Leo Kruik. Samen met mijn vrouw Gerda hebben we ons in september 2020 als lid aangemeld. Na enige tijd op de wachtlijst gestaan te hebben kregen wij een ligplaats in onze mooie WVA-haven.

Watersportvirus.

Het watersportvirus heeft ons aangestoken doordat we regelmatig met vrienden meegingen die een boot hadden. Daarvoor gingen we ieder jaar op vakantie naar Kroatië om daar met onze rubberboot te varen. De eilanden voor de kust zijn ideale plekken om met een rubberboot te bereiken.

Onze boten.

Toen in 2010 besloten we een boot(je) aan te schaffen. De rubberboot werd verkocht en na enig zoeken vonden we een Polaris Alpha. Een polyester boot van 7.70 meter. Deze was in perfecte conditie en daar hebben wij vele tochten mee gemaakt, met name richting Friesland. Doordat deze boot toen wij hem kochten in Vinkeveen lag kregen we daar ook de beschikking over een ligplaats, aangezien wijzelf in Alphen aan den Rijn wonen was dat zeer omslachtig en besloten we na verloop van tijd een ligplaats dichter bij huis te zoeken.

Wij kwamen terecht bij een haventje in Woubrugge alwaar we een aantal jaren hebben gelegen. Doordat ik in 2018 met "pensioen" kon en wij daardoor wat langer weg konden, kwam al gauw de wens voor een iets grotere boot. Maar ja een wens is een wens en toen wij in 2019 onverwachts een geweldig bod kregen op de Polaris, hebben we die verkocht.

Maar dan begint het, wat moet het worden, gelukkig weet je na een aantal jaren varen wel wat je wel of niet wil met een boot binnen de gestelde eurogrens. Het is onze huidige boot geworden een Finn Clipper, oorspronkelijk een motorsailer, maar deze is later aangepast tot kajuit motorboot. Deze boot is 10.60 meter lang en 3.15 meter breed de diepgang is 1.35 meter, waardoor de boot stabiel vaart.

Naamswijziging.

Toen we deze boot kochten was de naam "Razende Bol" maar in 2021 hebben we de naam gewijzigd en de boot vernoemd naar onze overleden kleindochter Vajèn.

leo-kruik-ps

De WVA zocht een bestuurslid.

Doordat onze huidige penningmeester Rob te kennen had gegeven zijn functie op termijn ter  beschikking te stellen vroeg het bestuur of ik zijn opvolger wilde worden. Doordat ik wat meer vrije tijd heb en wat ervaring heb met nog een bestuursfunctie als secretaris bij MSV NATRES (Nationale Reservisten Zuid-Holland) besloot ik hiervoor te gaan als 2e Penningmeester. Inmiddels zijn Rob en ik samen regelmatig aan het werk in ons automatiseringssysteem e-Captain om de financiële administratie op orde te houden.

E-Captain is een uitstekend programma om de complexe wet en regelgeving met betrekking tot de financiële administratie in bij te houden en zodoende hiermee de vereniging toekomstbestendig te maken en houden.

Regelmatig op de haven.

Wanneer er leden zijn die persoonlijk kennis willen maken en/of vragen hebben, weet dan dat ik regelmatig op de haven aanwezig ben.

Met vriendelijke watersportgroet,
Leo (en Gerda) Kruik
Februari 2022