Een nieuwe Maan

Onze mooie WVA-haven heeft dit jaar een aantal nieuwe schepen mogen verwelkomen. Zo zijn er onder andere de In-Touw, de Eureka, de Windwalker, Razende Bol, een prachtig mooie sloep en de Calypso. Enkele schepen zijn van WVA-leden die in 2021 voor het eerst een ligplaats in onze haven hebben gekregen, de andere schepen zijn ter vervanging van vorige schepen van dezelfde WVA-leden/eigenaren. Onze WVA-haven ligt 100% vol. Het feit dat er nieuwe leden een ligplaats in onze haven hebben gekregen betekend helaas dat andere leden de haven hebben verlaten, of afscheid hebben genomen van hun dierbare schip.

Ook ondergetekende vaart dit jaar met een ander schip de haven in. Na de verkoop van onze Pedro in 2016 zijn wij in 2017 met een Luna 30 in de haven gekomen, de Triton. Na 4 jaar met veel plezier en tot volle tevredenheid met dit schip te hebben gevaren kunt u dit jaar onze Calypso in box 20 verwachten. Sinds 21 mei mogen wij ons de trotse eigenaar noemen, na de oplevering bleven wij nog ongeveer een maand in Friesland en omgeving varen om de  (enkele) kinderziektes eruit te laten halen. Binnenkort varen wij naar onze box in de WVA-haven, om al snel daarna met de boot op zomervakantie te gaan.

Boot Holland 2020

Tijdens deze watersportbeurs in februari vorig jaar is het idee voor een ander schip geboren. Kort daarna hebben wij de handtekening onder het koopcontract gezet, nog voordat er sprake was van de Corona pandemie. In september 2020 is begonnen met de bouw en 9 maanden later in mei 2021 vond de afronding en de oplevering plaats.

Blad Motorboot

Als u geïnteresseerd bent in het gehele traject van aankoop, via bouw en realisatie tot en met oplevering, dan kunt u het verslag lezen in het blad Motorboot. Vanaf aankomende winter  plaatst het Maandblad Motorboot gedurende een aantal maanden waarschijnlijk een aantal artikelen over ons 15 maanden durende project.

O ja, dit artikel begon met “Een nieuwe maan”. Wat bedoel ik daarmee?

Gedurende de 40 jaar dat wij motorboot varen, hebben wij viermaal een gebruikte boot gekocht. Wij hebben nooit de naam van de boot verandert, men zegt dat dit ongeluk brengt. Nu stonden wij voor de taak om wel een naam te bedenken.

  • Onze laatste boot was van het type Luna. Het Latijnse woord Luna betekend Maan in het Nederlands.
  • Onze Luna 30 heette Triton. Triton is een maan van de planeet Neptunes.
  • Om in deze stijl te blijven hebben wij onze Luna 34 ook de naam van een maan gegeven.
  • Calypso is een maan van de planeet Saturnus. Daarbij vinden wij het een mooie naam voor een schip en zijn er mooie muzieknummers met deze titel, dus Calypso is het geworden.

Albert Remmelts
Juni 2021

20210611-021-ps-web